Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flockine from Pixabay RECEPT Banana kolač s čokoladnom kremom

RECEPT Banana kolač s čokoladnom kremom

Oduševite ukućane

Banana kolač s čokoladnom kremom točno je onaj tip kolača koji ćete pripremiti nedjeljom za ukućane ili goste, piše Recepttura.

SASTOJCI

Biskvit

6 jaja

100 g šećera

3 žlice vode

50 g oštrog brašna

2 žlice kakaa

5 g praška za pecivo

Krema

300 ml mlijeka

35 g oštrog brašna

60 g šećera

100 g čokolade za kuhanje

200 g maslaca sobne temperature

Ostalo

3-4 banane (ovisno o veličini)

limunov sok za banane

2 šlag pjene za izradu s mlijekom

300 ml mlijeka

Ukrašavanje

strugotine čokolade

UPUTE

Prvo izraditi kremu da bi što prije uživali u kolaču.

Pomiješati oštro brašno sa šećerom.

Uliti 6 žlica hladnog mlijeka i izmiješati smjesu.

Paziti da nema grudica.

Ostatak mlijeka zajedno sa natrganom čokoladom za kuhanje staviti kuhati uz miješanje da se čokolada brže otopi.

Kad zavrije maknuti s vatre, uliti razmućenu smjesu i kratko promiješati.

Vratiti na vatru i kuhati uz miješanje da se krema zgusne.

Kremu prebaciti u drugu posudu da se prije ohladi i obavezno pokriti prozirnom folijom da se ne stvori korica.

Ako nemate prozirnu foliju s vremena na vrijeme promiješajte kremu po vrhu.

Kremu ostavljamo da se ohladi na sobnu temperaturu.

Za biskvit u veliku posudu razbijte cijela jaja, dodajte šećer i miksajte pjenasto.

Dodajte vodu i oštro brašno te prašak za pecivo.

Na kraju prosijati kakao.

Sve izmiksati s mikserom da nema grudica.

Protvan dimenzija 33×19 centimetara namastiti i pobrašniti.

Izliti smjesu za biskvit.

Biskvit se peče u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta.

Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi na sobnu temperaturu.

Za dovršetak kreme pjenasto izraditi maslac sobne temperature.

Zatim u njega u više puta ubacivati ohlađenu kremu i svaki put dobro izraditi mikserom.

Kad se biskvit ohladi, na njega razmazati kremu.

Banane oguliti i narezati na kolutove, pa ih zaliti s malo limunovog soka da ne potamne.

Oprezno ih promiješati.

Poslagati banane po kremi.

Za kraj umutiti šlag pjenu s mlijekom prema uputama na pakiranju.(meni je za dvije šlag pjene trebalo 300 ml).

Rasporediti šlag po bananama i zagladiti ga.

Kolač ostaviti preko noći u frižideru da se ohladi.

Narezane komade ukrasiti strugotinama čokolade prije posluživanja.

Vaša reakcija na temu