Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Banana split s roštilja

RECEPT Banana split s roštilja

Zanimljiva verzija poznate slastice

Na sljedećem roštilju možete poslužiti svoje goste banana splitom s roštilja. Izuzetno je jednostavan za napraviti, a svima će biti zanimljiva verzija poznate ljetne slastice u kojoj svi uživaju.

Sastojci:

- 40 g omekšanog maslaca

- 50 g smeđeg šećera

- 1/2 čajne žličice ekstrakta vanilije

- 6 malih zrelih neoguljenih banana

- sjeckani pekan orasi, voće, sladoled, šlag ili jogurt, za posluživanje.

Priprema:

1. Pomiješajte maslac, šećer i ekstrakt vanilije. Unutarnju krivulju svake banane razdvojite nožem, pazeći da ne zarežete do kraja. U svaki komadić rasporedite žlicu mješavine maslaca, a zatim stavite banane, razdvojenom stranom prema gore, na pojedinačne listove folije - trebaju biti dovoljno veliki da u potpunosti oblože banane. Rubove folije stisnite kako biste zapečatili slatke paketiće. Mogu se pripremiti dan prije - samo dok ne budete spremni za roštiljanje ih držite u hladnjaku, piše BBC Good Food.

2. Pripremite roštilj i pričekajte dok tanki sloj ugljena ne posivi. Paketiće s bananama poslažite na roštilj i pecite 15 minuta, tijekom čega je potrebno jednom okrenuti banane.

3. Pažljivo odmotajte banane kako ne bi iscurio umak. Prebacite na tanjure, zatim posipajte s pekanima i po želji dodajte neki slatki umak. Poslužite uz kuglicu sladoleda, šlag ili jogurt, prenosi 24sata.

Vaša reakcija na temu