Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Belgijski vafli

RECEPT Belgijski vafli

Mnogima omiljeni desert

Finom receptu saznajte kako pripremiti belgijske vafle.

Sastojci:

brašno, 2 šalice

šećer, 3/4 šalice

prašak za pecivo, 3,5 žličice

jaja, 2 komada

mlijeko, 1,5 šalica

maslac, 1 šalica (rastopljeni)

ekstrakt vanilije, 1 žličica

jagode (svježe ili sirup

Upute:

U zdjeli izmiješajte brašno, šećer i prašak za pecivo.

U drugoj zdjeli lagano istucite žumanjke iz jajeta. Dodajte mlijeko, maslac i ekstrakt vanilije, a zatim sve dobro promiješajte.

Pomiješajte smjesu sa suhim sastojcima dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Istucite bjelanjke jajeta dok ne dobijete snijeg i pomiješajte ga s ostalim sastojcima.

Pecite u prethodno zagrijanom aparatu za vafle prema uputama proizvođača, dok ne dobijete zlatno-smeđu boju.

Poslužite s narezanim jagodama ili sirupom

Vaša reakcija na temu