Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Philippa from Pixabay RECEPT Brownie od čokolade i tikvica

RECEPT Brownie od čokolade i tikvica

Neodoljivo

Ako nikada niste u svoje kolače dodavali tikvice, probajte!

Ovi browniesi s tikvicama su nevjerojatno ukusni, a svidjeti će se svakom ljubitelju čokolade!

Uz to, sezona je tikvica, stoga je ovo idealan trenutak da isprobate ovaj slastan recept i oduševite ukućane. Ideja: nek’ pogađaju što se nalazi u kolačima, zasigurno neće pogoditi!

Sastojci

-  112 g biljnog ulja
-  300 g granuliranog šećera
-  1 žlica ekstrakta vanilije
-  256 g višenamjenskog brašna
-  64 g nezaslađenog kakaa u prahu
-  1 ½ čajna žličica sode bikarbone
-  1 čajna žličica košer soli
-  3 šalice sitno naribanih tikvica koje nemojte cijediti
-  200 g poluslatkih komadića čokolade

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite manji lim za pečenje otprilike veličine 23×33 cm kojeg namažite s maslacem, a potom obložite papirom za pečenje.

U velikoj zdjeli pomiješajte mikserom ulje, šećer i ekstrakt vanilije dok se potpuno ne sjedine.

Dodajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i sol. Miješajte dok se ne sjedini. Dobiti ćete veoma suhu smjesu.

Dodajte tikvice i miješajte rukom te ostavite smjesu da odstoji pet minuta.

Dodajte komadiće čokolade i ponovno promiješajte. Tijesto bi trebalo izgledati vlažnije (ako ne, ostavite još pet minuta i ponovno promiješajte).

Smjesu za kolačiće rasporedite u kalup i pecite 25-35 minuta. Browniesi su gotovi kada zabodete čačkalicu i izvučete ju suhu, piše Novi list.

Vaša reakcija na temu