Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RECEPT Brudet od srdela

RECEPT Brudet od srdela

Jednostavan i jako ukusan ručak za malo novca

Ova plava riba je izuzetno zdrava i hranjiva te cijenom vrlo pristupačna, stoga definitivno trebate isprobati ovaj jednostavan i ukusan recept kojeg donosi Glas Istre.

Sastojci:

ulje

brašno

maslinovo ulje

očišćene i filetirane svježe srdele

1 kapula

1 pelati

3 češnja češnjaka

2 dcl bijelog vina

lovorov list

ružmarin

sol

papar

palenta

Priprema:

Srdele očistite i filetirajte, pa ih uvaljajte u brašno i popržite na suncokretovom ulju.

Na drugoj tavi, na laganoj vatri na maslinovom ulju izdinstajte usitnjeni luk, pa kad luk omekša, dodajte sitno isjeckani češnjak, kratko izdinstajte pa dodajte lovorov list i ružmarin.

Nakon toga ulijte vino i pelate i začinite solju i paprom po želji.

Kada je umak gotov, dodajte mu prethodno pržene srdele i kuhajte još 5 minuta.

Maknite s vatre, poklopite i pustite 10-ak minuta da srdele upiju umak.

Poslužite uz palentu.

Vaša reakcija na temu