Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Brusketi na pet načina

RECEPT Brusketi na pet načina

Savršeni za razna okupljanja

Brusketi su savršeni za razna okupljanja s prijateljima i proslave, a pripremaju se brzo i lako. Mogu biti i odlična brzo spremljena večera s bogatim mediteranskim okusima, piše Recepttura.

Sastojci

kruh za bruskete

Brusketi s tunom, kukuruzom i crvenim grahom

100 g crvenog graha iz konzerve

70 g kukuruza iz konzerve

3 manja kisela krastavca

1 manja konzerva tune

1 crvena ili žuta paprika

3 češnja češnjaka

maslinovo ulje

sol

papar

Brusketi sa mozzarellom i rajčicom

100 g sira mozzarella

10 komada cherry rajčica

listovi svježeg bosiljka

8 komada crnih maslina

4 češnja češnjaka

sušeni origano

maslinovo ulje

sol

Jamie Oliver brusketi

10 komada cherry rajčica

100 g sira ricotta

100 g mini mozzarella

sušeni origano

4 češnja češnjaka

sol

papar

maslinovo ulje

bosiljak

Brusketi s Grčkom salatom

10 komada cherry rajčica

pola svježeg krastavca

1 srednje veliki crveni luk

100 g feta sira

8 crnih maslina

sušeni origano

maslinovo ulje

sol

papar

aceto balsamico

Lagani brusketi

100 g mozzarelle

5 šnita pršuta

2 manje rajčice ili 1 veća

10 zelenih maslina

listovi svježeg bosiljka

maslinovo ulje

papar

Upute

Priprema:

Narezati kruh na 25 šnita (za svaku verziju brusketa po 5 komada).

Na protvan za pečenje staviti papir za pečenje i na njega poslagati 15 brusketa.

Kruh peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 7 minuta.

Zatim u pećnici ispeći cherry rajčice za bruskete s ricottom i mini mozzarellom i to 15 minuta na 200 stupnjeva.

Češnjak narezati po pola.

Nakon pečenja izvaditi bruskete i svih 15 premazati sa narezanim češnjakom i preliti maslinovim uljem.

Brusketi s tunom, kukuruzom i crvenim grahom:

Prvih 5 brusketa nadjenut ćemo smjesom od crvenog graha, kukuruza i tune.

Za nadjev za bruskete od tune, crvenog graha i kukuruza u posudi pomiješati grah, kukuruz, ubaciti tunu, narezati kisele krastavce, papriku i češnjak na male komadiće, posoliti i popapriti, pouljiti te sve dobro izmiješati.

Žlicom na svaku krišku bogato nanijeti smjesu i poslužiti.

Brusketi s mozzarellom i rajčicom:

Za bruskete sa mozzarellom i rajčicom narezati mozzarellu i svježu cherry rajčicu na jednake komade, dodati narezani češnjak i masline, te sve pomiješati u posudi.

Ubaciti origano i bosiljak, posoliti i zaliti maslinovim uljem.

Smjesu poslagati na bruskete.

Jamie Oliver brusketi:

Za bruskete sa ricottom i mozzarellom u posudi zgnječiti mozzarellu sa vilicom te je spojiti s ricottom.

Dodati narezani češnjak.

Smjesu posoliti, popapriti te u nju dodati sušeni origano.

Zaliti s maslinovim uljem.

Obilato smjesu žlicom stavljati na bruskete pa na svaki prepečeni kruh odozgo staviti ranije prepečenu cherry rajčicu.

Za kraj ukrasiti s bosiljkom i poslužiti.

Preostale dvije vrste brusketa pripremamo od 10 šnita kruha koje ranije nisu išle u pećnicu.

Brusketi s Grčkom salatom:

Za bruskete s grčkom salatom narezati rajčicu, luk, oguliti i narezati krastavac, kao i feta sir i masline.

Sve zajedno izmiješati u posudi, ubaciti origano, posoliti, popapriti, te zaliti s maslinovim uljem i acetom balsamicom.

Bruskete zaliti maslinovim uljem.

Smjesu prebaciti na bruskete i uživati. (ovi se brusketi ne peku)

Lagani brusketi:

Za lagane bruskete narezati na ploške mozzarellu i rajčicu.

Kruh poredati na protvan obložen papirom za pečenje.

Svaku šnitu pokapati s malo maslinovog ulja, a zatim staviti pršut i preko njega mozzarellu.

Brusketi se peku u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 10 minuta.

Dok se brusketi peku narezati rajčicu i zelene masline na kolutove.

Na tople bruskete staviti plošku rajčice, narezane masline i ukrasiti s bosiljkom.

Sve pokapati s malo maslinovog ulja, a po želji se brusketi mogu i popapriti.

Vaša reakcija na temu