Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Brutti ma buoni keksići od samo tri sastojka

RECEPT Brutti ma buoni keksići od samo tri sastojka

Nisu lijepi, ali su preukusni

Brutti ma buoni klasični su talijanski kolačići koji se u prijevodu nazivaju 'ružni, ali dobri'. Poznati su i kao mandorlati di San Clement, a omiljeni su u Toskani. Za pripremu će vam biti potrebni orašasti plodovi poput badema ili lješnjaka te šećer i bjelanjci, piše punkufer.

Brutti ma Buoni - sastojci

170 g lješnjaka

150 g šećera

3 srednja jaja (samo bjelanjak)

Brutti ma Buoni - priprema

U sjeckalici ili mlincu usitnite lješnjake i šećer dok ne dobijete teksturu sličnu pijesku. Pazite da ne pretjerate s miješanjem kako ne biste dobili maslac od lješnjaka.

Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg.

Zagrijte smjesu od lješnjaka i šećera u loncu na laganoj vatri. Dodajte trećinu istučenih bjelanjaka u smjesu od lješnjaka i šećera te lagano umiješajte. Umiješajte i preostale tučene bjelanjke dok se ne sjedini. Nastavite kuhati na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne — to obično traje oko 30 minuta uz stalno miješanje.

Zagrijte pećnicu na 150°C. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu i istiskujte u hrpicama na lim obložen papirom za pečenje, ostavljajući dovoljan razmak između njih pa pecite oko 30 minuta.

Prema želji kekse pospite mljevenim lješnjacima i/ili šećerom u prahu.

Vaša reakcija na temu