Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Brza juha od brokule

RECEPT Brza juha od brokule

Kremasti obrok koji grije dušu i tijelo

Kako u trenu skuhati finu zimsku juhu od brokule, bez vrhnja za kuhanje i škrobastih namirnica poput krumpira? Lako, pogledajte recept koji donosi Zadovoljna.hr.

Brokula je i mnogim odraslima, ne samo djeci, vrlo često neprivlačna namirnica, što zbog svojeg mirisa, što zbog svoje brašnaste teksture ako je prekuhana. Još ako je uz nju poriluk, mnogi će uzviknuti ma, nema šanse!

No uz recept za ovu gustu juhu od brokule, dajte šansu brokuli i promijenite pogled na ovu niskokaloričnu i vlaknima bogatu namirnicu jer ova je juha tako fina!

Juha od brokule - sastojci:

500 g brokule

1 komad poriluka

2 režnja češnjaka

1 grančica svježeg timijana ili žličica suhog

200 ml mlijeka

maslinovo ulje

malo slatkog ili kiselog vrhnja

sol, papar

Juha od brokule - priprema:

Brokulu operite i razdvojite na manje cvjetove. Poriluk očistite od zemlje i operite pa ga narežite na tanje kolutove.

U posudu stavite maslinovo ulje, zagrijte ga pa dodajte nožem drobljeni češnjak, timijan te čim zamiriše, ubacite poriluk. Pirjajte jedno 5 minuta dok poriluk ne omekša.

Potom u posudu dodajte brokulu i zalijte vodom tako da voda pokrije povrće. Kad zakuha, posolite i popaprite. Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 25 minuta, odnosno dok brokula ne omekša.

Štapnim mikserom izmiksajte u gustu smjesu, dodajte mlijeko, pustite da juha još samo lagano prokuha, probajte i prema potrebi dodatno začinite solju i paprom pa poslužite.

Služite u dubokim tanjurima ili zdjelicama i po želji pokapajte slatkim ili kiselim vrhnjem.

Vaša reakcija na temu