Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Brza mesna pita iz pećnice ili friteze na vrući zrak

RECEPT Brza mesna pita iz pećnice ili friteze na vrući zrak

Pikantni zalogaji u lisnatom tijestu

Pikantni mesni nadjev u lisnatom tijestu - idealno za brzo predjelo ili međuobrok. Ukusne slane zalogajčiće možete napraviti za manje od pola sata i ne trebate biti majstori od tijesta da vam ispadnu dobro. Kupovno lisnato tijesto uštedjet će vam puno vremena i možete biti sigurni da će ispasti kako treba. Imate li fritezu na vrući zrak, ispecite pite u njoj – dobit će posebnu hrskavost, piše Punkufer.

Sastojci za lisnato tijesto s pikantnim nadjevom od mesa:

1 žlica ulja

250 g mljevene junetine

250 g začinjene kobasice

2 stabljike celera rebraša, nasjeckane

1 velika slatka crvena paprika, nasjeckana

1 srednja glavica luka, nasjeckana

2 žlice brašna

1/2 čajne žličice soli

1/4 čajne žličice češnjaka u prahu

1/4 žličice kajenskog papra

1/2 šalice povrtne juhe

1 paket lisnatog tijesta

1 veliko jaje, istučeno

Upute za lisnato tijesto s pikantnim nadjevom od mesa:

U velikoj tavi zagrijte ulje. Prodinstajte luk pa dodajte junetinu, kobasicu, celer i slatku crvenu papriku. Kuhajte dok junetina ne postane bjelkasta, a povrće ne omekša, 6-8 minuta. Umiješajte brašno i začine pa postupno i juhu. Kuhajte miješajući dok se ne zgusne, 3-5 minuta. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, oko 30 minuta.

Zagrijte fritezu na vrući zrak na 180 stupnjeva ili pećnicu na 175 stupnjeva.

Izrežite list lisnatog tijesta na šest pravokutnika. Stavite nadjev na svaki pravokutnik, presavinite da dobijete jastučić i rubove utisnite vilicom. Ponovite s ostalim tijestom i nadjevom i na kraju sve jastučiće premažite razmućenim jajetom.

U serijama ispecite pite u podmazanoj fritezi ili ih stavite na pleh obložen papirom za pečenje i ispecite u pećnici. Pecite dok ne dobiju lijepu boju, 10-12 minuta u fritezi na vrući zrak ili 15-ak minuta u pećnici.

Vaša reakcija na temu