Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: kbmars from Pixabay RECEPT Brza pita od tikvica i sira

RECEPT Brza pita od tikvica i sira

Za dane kada vam se malo boravi u kuhinji, a puno uživa u hrani

Lagana pita s tikvicama i posnim sirom idealan je obrok za vrući rujanski dan. U receptu s portala Kreni zdravo osvojilo nas je to što ima malo posla, a za - puno užitka.

Sastojci su svakodnevni i dobro izbalansirani, tako da će tikvice s tek malo češnjaka, luka i maslinova ulja zasjati punim sjajem. Za pitu prema ovom receptu koristit ćete gotove kore, a želite li se sami okušati u razvlačenju jufki od integralnog brašna, recept vas čeka ovdje.

Sastojci za brzu pitu od tikvica i sira:

2 tikvice, naribane i ocijeđene

300 g posnog sira

2 jaja

2 režnja češnjaka, nasjeckana

1 crveni luk, nasjeckan

3 žlice maslinovog ulja (ostaviti jednu žlicu za premazivanje)

200 g gotovih kora za pitu

crni papar

sol

sezam ili kim, po želji, za posipanje

Priprema brze pite od tikvica i sira:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Na zagrijanom maslinovom ulju dinstajte luk i češnjak nekoliko minuta.

U zdjeli pomiješajte dinstani luk, češnjak, začine, jaja, tikvice i posni sir.

Posudu za pečenje nauljite ili obložite papirom za pečenje.

Na dno posude stavite 2 – 3 kore te svaku premažite maslinovim uljem.

Potom na kore ravnomjerno rasporedite smjesu od tikvica i sira.

Preostale kore izrežite na trakice te ih posložite na vrh tako da jednu postavite horizontalno, a drugu vertikalno.

Svaku trakicu premažite maslinovim uljem, a po želji po trakicama možete posipati sezam ili kim.

Pecite oko 35 minuta dok pita ne poprimi zlatnu boju.

Vaša reakcija na temu