Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Brza pita s tikvicama, svježim sirom, pancetom i pomama

RECEPT Brza pita s tikvicama, svježim sirom, pancetom i pomama

Jednostavno i zdravo

Tikvice se mogu pripremiti na tisuću načina - a s obzirom da uz ljetne temperature nije baš ugodno dugo stajati uz štednjak, brzi i zdravi recepti su itekako dobrodošli. Ako ste u žurbi - ne znači da morate odustati od zdravog obroka - stoga isprobajte ovu brzu i superukusnu pitu, piše Glas Istre.

Sastojci:

1 veća tikvica

2 jaja

1 mladi luk

250 g svježeg sira

3 žlice grčkog jogurta

5 žlica zobenog brašna

1 žličica praška za pecivo

4 cherry rajčice

50 g slanine

250 g mozzarelle

maslinovo ulje

svježi bosiljak

Priprema:

Tikvicu naribajte, posolite i pustite u cjediljki da stoji 20 minuta. Zatim je ocijedite i prebacite u čistu posudu.

Dodajte joj svježi sir, grčki jogurt, jedan nasjeckani mladi luk, dvije žlice maslinova ulja i dva jaja. Začinite soli i paprom i sve dobro promiješajte. Dodajte i zobeno brašno te prašak za pecivo. Pomiješajte i ostavite sa strane.

Cherry rajčice prepolovite, slaninu narežite na trakice.

Smjesu prebacite u posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje ili dobro premazali maslinovim uljem.

Po smjesi rasporedite cherry rajčice i slaninu, dodajte još malo maslinova ulja i pecite oko 45 minuta na 200 stupnjeva ili dok ne poprimi lijepu zlatnu boju.

Izvadite iz pećnice i odmah po vrhu rasporedite mozzarellu i bosiljak.

Vaša reakcija na temu