Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Brza pita s tikvicama

RECEPT Brza pita s tikvicama

Treba vam 15 minuta

Za pripremu ove pite trebat će vam samo 15 minuta i jedna veća posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke. Idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje, piše Index.

Sastojci

5 jaja

150 g glatkog brašna

1½ žličice praška za pecivo

380 g naribane tikvice

1 glavica luka

200 g slanine

90 g naribanog sira

40 ml maslinovog ulja

Sol po ukusu

Papar po ukusu

Priprema

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.

Luk očistite i sitno narežite, slaninu nasjeckajte na kockice, a naribanu tikvicu dobro ocijedite rukama. 

U posudi srednje veličine istucite jaja, dodajte pomiješano brašno s praškom za pecivo i miješajte pjenjačom dok se sastojci ne sjedine. Umiješajte naribanu tikvicu, luk, slaninu, sir i ulje pa začinite sa soli i paprom.

Lagano namastite i obložite, papirom za pečenje, tepsiju dimenzija 30 x 20 cm te u nju izlijte smjesu. 

Stavite u pećnicu na 30 minuta.

Izvadite, ostavite da se kratko ohladi, narežite i poslužite. 

Vaša reakcija na temu