Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Farooq Sharif from Pixabay RECEPT Brza pita sa sirom

RECEPT Brza pita sa sirom

Za one koji nemaju vremena

Ukoliko nemate previše vremena za komplicirane kolače, ovaj je recept za pitu sa sirom upravo je vas. Prenosi ga Glas Istre.

Sastojci za tijesto:

4 žumanjka

150 g šećera

220 g maslaca

370 g glatkog brašna

5 g praška za pecivo

Sastojci za nadjev:

500 g svježeg sira

150 g šećera

2 žlice oštrog brašna

4 bjelanjka

1 žlica limunovog soka

Priprema:

Pjenasto umutiti žumanjke i šećer. Zatim umutiti maslac. Prosijati brašno s praškom za pecivo pa rukom umijesiti tijesto. Podijeliti ga na dva dijela. Jedan dio razvaljati i prebaciti u pekač, a drugi dio staviti u prozirnu foliju pa u hladnjak dok pripremite nadjev.

Umutiti sir, šećer i limunov sok pa dodati oštro brašno. Nakon toga umutiti snijeg i lagano, žlicom spojiti smjese.

Nadjev staviti na tijesto i poravnati. Iz hladnjaka izvaditi ostatak tijesta, razvaljati ga na pobrašnjenoj podlozi i staviti na nadjev od sira. Izbockati vilicom da zrak može izlaziti tijekom pečenja. Pekač koji koristite može biti veličine 20x30 cm pa će vam kolač biti viši.

Peći na u pećnici prethodno zagrijanoj na 190°C oko 35 minuta. Probosti čačkalicom da vidite je li kolač gotov. Ohladiti i poslužiti.

Vaša reakcija na temu