Što kažeš na brzu roladu nadjevenu kombinacijom mascarponea i Linolade s kokosom?
Za pripremu ove brze i jednostavne rolade s kokosom trebat će ti otprilike sat vremena, stoga nema mjesta isprikama... Moraš je pripremiti i isprobati!
Imaj na umu da bi bilo dobro da prije rezanja odstoji barem pola sata u hladnjaku, piše Miss Gastro.
Sastojci
jaje 4 kom
tamna čokolada 200 g
maslac 200 g
šećer kristal 130 g
glatko brašno 130 g
prašak za pecivo 1 kom
linolada kokos 250 g
mascarpone 3 žlica
kokosovo brašno
Postupak
Maslac i čokoladu stavi na laganu vatru i, uz stalno miješanje, otopi.
Jaja izmiksaj sa šećerom dok se šećer ne otopi. Jajima dodaj brašno i prašak za pecivo pa promiješaj. Na kraju dodaj i otopljenu čokoladu s maslacem i sve sjedni.
Biskvit stavi peći u pleh veličine 35 x 25 cm na otprilike pola sata (napravi test čačkalicom). Nemoj presušiti biskvit!
Pečeni biskvit ostavi 10-ak minuta da se ohladi, a nakon toga ga izvadi i stavi u zdjelu. Biskvit "zgnječi" rukama ili kuhačom kako bih dobila kuglu nalik sirovom tijestu. Ako biskvit ne možeš lijepo oblikovati, dodaj mu malo mlijeka.
Kuglu biskvita stavi između dva masna papira ili prozirne folije i razvaljaj na veličinu 35x35 cm. Na razvaljani biskvit stavi 250 g Linolade kokos i mascarponea, prethodno zajedno izmiješanih.
Biskvit zarolaj u roladu (pomoću papira ili prozirne folije) i stavi u hladnjak na najmanje pola sata.
Nakon hlađenja roladu uvaljaj u kokos, reži na željenu debljinu i posluži.