Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Brza rolada s kokosom i čokoladom

RECEPT Brza rolada s kokosom i čokoladom

Ljetni desert

Što kažeš na brzu roladu nadjevenu kombinacijom mascarponea i Linolade s kokosom?

Za pripremu ove brze i jednostavne rolade s kokosom trebat će ti otprilike sat vremena, stoga nema mjesta isprikama... Moraš je pripremiti i isprobati!

Imaj na umu da bi bilo dobro da prije rezanja odstoji barem pola sata u hladnjaku, piše Miss Gastro.

Sastojci

jaje 4 kom

tamna čokolada 200 g

maslac 200 g

šećer kristal 130 g

glatko brašno 130 g

prašak za pecivo 1 kom

linolada kokos 250 g

mascarpone 3 žlica

kokosovo brašno

Postupak

Maslac i čokoladu stavi na laganu vatru i, uz stalno miješanje, otopi.

Jaja izmiksaj sa šećerom dok se šećer ne otopi. Jajima dodaj brašno i prašak za pecivo pa promiješaj. Na kraju dodaj i otopljenu čokoladu s maslacem i sve sjedni.

Biskvit stavi peći u pleh veličine 35 x 25 cm na otprilike pola sata (napravi test čačkalicom). Nemoj presušiti biskvit!

Pečeni biskvit ostavi 10-ak minuta da se ohladi, a nakon toga ga izvadi i stavi u zdjelu. Biskvit "zgnječi" rukama ili kuhačom kako bih dobila kuglu nalik sirovom tijestu. Ako biskvit ne možeš lijepo oblikovati, dodaj mu malo mlijeka.

Kuglu biskvita stavi između dva masna papira ili prozirne folije i razvaljaj na veličinu 35x35 cm. Na razvaljani biskvit stavi 250 g Linolade kokos i mascarponea, prethodno zajedno izmiješanih.

Biskvit zarolaj u roladu (pomoću papira ili prozirne folije) i stavi u hladnjak na najmanje pola sata.

Nakon hlađenja roladu uvaljaj u kokos, reži na željenu debljinu i posluži.

Vaša reakcija na temu