Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RECEPT Brze fritule

RECEPT Brze fritule

Idu i jabuka, i jogurt, i rakija

U smislu gastronomskih užitaka, za mnoge su upravo fritule jedan od simbola zimskog i adventskog razdoblja. Za uživanje u ovoj poslastici ne trebaju vam adventski štandovi, nego nekoliko uobičajenih sastojaka koje možda već imate u kuhinji i malo vremena. Najlakši recept za brze i jednostavne fritule donosi Zadovoljna.

Sastojci

- 25 dag mekog brašna

- 1 veliko jaje

- 1 jabuka

- 180 g jogurta (tekućeg ili čvrstog)

- 2 žlice šećera

- 1 žlica rakije

- 1 žlica ruma

- 2 žličice praška za pecivo

- prstohvat soli

- 1 litra ulja ili masti (za prženje)

Priprema

1. U jednoj posudi pomiješajte jaje sa šećerom i soli. Zatim dodajte sitno naribanu jabuku, jogurt, rakiju i rum. U drugoj posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo te ih potom dodajte u prvu smjesu.

2. Stavite ulje ili mast u dublju zdjelu za prženje. Zapamtite da fritule ne smiju dodirivati dno zdjele, nego moraju plivati u masnoći, pa regulirajte količinu ulja imajući to na umu.

3. Ulje zagrijte na srednjoj temperaturi. Ako je ulje previše vruće, fritule će brzo potamnjeti i zagorjeti te se neće napuhnuti.

4. Žličicom zagrabite malo smjese i uz pomoć druge žličice polagano je spustite u ulje. Ostavite prostora fritulama i nemojte previše puniti zdjelu kako bi se mogle lijepo pržiti sa svih strana i okretati se. Ako primijetite da se ne okreću, lagano ih sami okrenite vilicom.

Vaša reakcija na temu