Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RECEPT Brze fritule

RECEPT Brze fritule

Omiljeni desert

Recepti.hr donose upute za izradu finog deserta, brzih fritula.

Potrebni sastojci:

720 g glatkog pšeničnog brašna

2 cijela jaja

4 žlice kristal šećera

360 ml kiselog vrhnja

1 jabuka, kisela, sitno naribana

2 praška za pecivo (24 g)

1 limun, ribana korica

1 naranča, ribana korica

1 žlica ruma, po želji

60 ml rakije od ruža (ili neka druga rakija)

ulje za prženje, oko 600 ml

Priprema:

Pomiješajte jaja s šećerom, ribanim koricama limuna i naranče, rumom, rakijom, pa dodajte kiselo vrhnje i naribanu jabuku.

Brašno pomiješajte s praškom za pecivo pa dodajte gornjoj smjesi, stalno ručno miješajući. Smjesu ostavite sa strane.

U manju, užu tećicu ulijte ulje i stavite da se ulje zagrije dok ne počne 'cvrčati'.

Od tijesta pomoću 2 žlice oblikujte fritulice veličine oraha, pa ih stavljajte pržiti u vruće ulje na srednje jakoj vatri. Žlice prije stavljanja u tijesto namočite u čaši hladne vode. Prilikom pečenja fritulice okrećite kako vam ne bi zagorile.

Kada su fritulice rumene, pomoću žlice sa rupicama izvadite ih na tanjur obložen kuhinjskom salvetom kako bi se upio višak masnoće.

Prije posluživanja pospite šećerom u prahu, po želji.

Vaša reakcija na temu