Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flockine from Pixabay RECEPT Brzi kolač s jogurtom i čokoladom

RECEPT Brzi kolač s jogurtom i čokoladom

Možete ubaciti i voće

Kolač od jogurta stari je gost naših kuhinja. Neki ovaj biskvit vole jesti bez ičega, neki će u njega ubaciti voće, a ima i onih koji obožavaju njegovu varijantu s čokoladom. Zadovoljna donosi upravo taj recept. 

Sastojci:

4 velika jaja

2 tekuća jogurta (360 ml)

100 ml suncokretova ulja

35 dag oštrog brašna

15 dag šećera

10 dag čokoladnih kapljica ili narezane čokolade

2 male žličice praška za pecivo

1 mala žličica sode bikarbone

prstohvat soli

malo krušnih mrvica za kalup 

Priprema:

Pripremite kalup za pečenje po želji. Premažite ga s malo ulja ili maslaca i pospite krušnim mrvicama. Ako nemate mrvica, zamijenite ga oštrim brašnom. Upalite pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i stavite na stranu. U drugoj posudi pomiješajte jaja, jogurt i ulje. Zatim dodajte šećer i povežite sastojke u lijepu glatku smjesu. Ulijte je u posudu s brašnom i dobro promiješajte, a naposljetku u smjesu dodajte čokoladu. Povežite je malo sa smjesom koju zatim ulijte u kalup za pečenje.

Kolač pecite između 30 do 40 minuta. Gotov je kad se odvoji od rubova i na površini poprimi tamniju zlatnožutu boju. Kada je kolač gotov, izvadite ga iz pećnice. Nakon hlađenja narežite ga i poslužite.

Vaša reakcija na temu