Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Brzi kolač s lukom, slaninom i sirom

RECEPT Brzi kolač s lukom, slaninom i sirom

Za sve ljubitelje slanog

Fini recepti objašnjavaju kako pripremiti brzi kolač s lukom i slaninom.

Sastojci:

prhko tijesto, 1 kupovno

luk, 1 kg

slanina, 150 g

kiselo vrhnje, 25 ml

jaja, 3

sir ementaler, 150 g

kumin, 1 žličica

sol

papar svježe mljeveni

Upute:

Kupovno prhko tijesto zajedno s papirom za pečenje stavimo na lim za pečenje. Tijesto izbodemo vilicom i premjestimo na lim za pečenje i stavimo u pećnicu zagrijanu na 190°C.

Luk narežemo na trakice. U zdjelu razbijemo jaja, malo posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom. U mužar stavimo kim i izmrvimo ga, te dodamo u zdjelu s jajima. Pjenjačom umutimo jaja, dodamo kiselo vrhnje, naribamo punomasni sir i narezani luk. Sastojke nježno izmiješamo.

Ispečeno tijesto nadijevamo mješavinom jaja, kima i luka. Sastojke ravnomjerno rasporedimo i odozgo naribamo malo sira i dodamo narezanu pancetu.

Kolač stavimo u pećnicu na 190°C, 10-12 minuta.

Vaša reakcija na temu