Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Brzi kruh bez kvasca za koji vam ne treba čak ni pećnica

RECEPT Brzi kruh bez kvasca za koji vam ne treba čak ni pećnica

Riječ je o indijskom specijalitetu

Naan je indijski kruh koji je najsličniji nekakvoj pogači. Za njega postoji mnogo recepata, a ovo je jedan od jednostavnijih - potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i sveukupno pola sata vašeg dragocjenog vremena. Poslužite ga uz hummus, grilano povrće, variva ili bilo koje drugo jelo, piše Index.

Sastojci

200 g glatkog brašna, ili više po potrebi

1 vrećica praška za pecivo

280 g tekućeg jogurta

sol

2 žlice ulja za nauljiti tavu

Priprema

U većoj posudi sjedinite brašno, sol i prašak za pecivo. Dodajte i jogurt te umijesite tijesto.

Prebacite na lagano pobrašnjenu površinu i mijesite 2 do 3 minute dok ne postane glatko. U slučaju da vam se lijepi dodajte još brašna.

Tijesto odmah razvaljajte u pravokutnik dimenzija otprilike 23 x 18 cm te ga razdijelite na osam jednakih dijelova. Svaki komad lagano pobrašnite. Najbolje je da su debljine od otprilike 6 mm.

Veliku tavu (može biti obična ili grill) malo nauljite i zagrijte na srednje jakoj vatri.

Njabolje je da pečete po dva naana odjednom, a prije nego ih stavljate na tavu ih još malo razvucite rukama.

Nemojte misliti da su pretanki jer će se malo dignuti za vrijeme pečenja zbog praška za pecivo.

Pecite ih dok ne dobiju mjehuriće i dok ne posmeđe - oko 4minute. Okrenite i pecite još 2 do 4 minute s druge strane. Ponovite postupak s preostalim tijestom.

Vaša reakcija na temu