Naan je indijski kruh koji je najsličniji nekakvoj pogači. Za njega postoji mnogo recepata, a ovo je jedan od jednostavnijih - potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i sveukupno pola sata vašeg dragocjenog vremena. Poslužite ga uz hummus, grilano povrće, variva ili bilo koje drugo jelo, piše Index.
Sastojci
200 g glatkog brašna, ili više po potrebi
1 vrećica praška za pecivo
280 g tekućeg jogurta
sol
2 žlice ulja za nauljiti tavu
Priprema
U većoj posudi sjedinite brašno, sol i prašak za pecivo. Dodajte i jogurt te umijesite tijesto.
Prebacite na lagano pobrašnjenu površinu i mijesite 2 do 3 minute dok ne postane glatko. U slučaju da vam se lijepi dodajte još brašna.
Tijesto odmah razvaljajte u pravokutnik dimenzija otprilike 23 x 18 cm te ga razdijelite na osam jednakih dijelova. Svaki komad lagano pobrašnite. Najbolje je da su debljine od otprilike 6 mm.
Veliku tavu (može biti obična ili grill) malo nauljite i zagrijte na srednje jakoj vatri.
Njabolje je da pečete po dva naana odjednom, a prije nego ih stavljate na tavu ih još malo razvucite rukama.
Nemojte misliti da su pretanki jer će se malo dignuti za vrijeme pečenja zbog praška za pecivo.
Pecite ih dok ne dobiju mjehuriće i dok ne posmeđe - oko 4minute. Okrenite i pecite još 2 do 4 minute s druge strane. Ponovite postupak s preostalim tijestom.