Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Blandine JOANNIC from Pixabay RECEPT Brzi namaz od tune

RECEPT Brzi namaz od tune

Okus kao da ste nad štednjakom proveli sate

Bilo da organizirate večeru za društvo, ili da samo želite imati nešto u frižideru što ćete moći gricnuti u bilo koje doba dana (ili noći), namaz od tune je pravo rješenje. Neće Vam zadati nimalo muke dok ga budete pripremali, a okus će biti vrhunski kao da ste nad štednjakom proveli sate i sate... Fini recepti objašnjavaju kako ga napraviti.

Sastojci:

tuna iz konzerve, 380 g

senf, 1 žlica

topivi sir, 120 g

majoneza, 50 g

worchester umak, 2 žličice

maslinovo ulje

papar

Upute:

Prije svega komadiće tune iz konzerve dobro ocijedimo i stavimo u zdjelu.

Zatim u zdjelu dodamo senf, topivi sir, majonezu, worchester umak, žlicu maslinovog ulja, začinimo paprom, te sve zajedno dobro izgnječimo vilicom i izmiješamo kako bi dobili jednoličnu smjesu.

Dobiveni namaz premjestimo u prikladnu zdjelicu, poklopimo i stavimo u hladnjak da se ohladi (ovako pripremljen namaz u hladnjaku može stajati nekoliko dana).

Uz namaz od tune najbolje je poslužiti prepečeni kruh ili tost.

Vaša reakcija na temu