Index donosi četiri vrlo jednostavna recepta za ukusne tortilje, a mogu vam poslužiti kao inspiracija za doručak, ručak, večeru i slatki desert.
1. Tortilja s jajima
- 1 jaje
- sol po ukusu
- papar po ukusu
- 1 žlica maslinovog ulja
- tortilja sa sjemenkama
- 2 kriške šunke po izboru
- 1 žlica naribanog sira po izboru
- 1½ žličice majoneze
- 1 žlica rukole
- 1 žličica maslaca
Jaja posolite i popaprite po ukusu, zatim ih istucite. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte jaja i ispecite ih po ukusu.
Tortilju s jedne strane zarežite, zatim počnite slagati tortilju. Na jednu četvrtinu stavite šunku, na drugu sir, na treću majonezu i rukolu, a na posljednju jaje. Preklopite.
Na srednje jakoj vatri rastopite žličicu maslaca, dodajte tortilju te ju pržite po 2 minute sa svake strane. Prerežite i poslužite.
Tortilja s piletinom
- 100 g piletine narezane na kockice
- sol po ukusu
- ¼ žličice kajenskog papra
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica kiselog vrhnja
- 1 žličica limunovog soka
- ½ češnja češnjaka, nasjeckan
- tortilja sa sjemenkama
- 1 žlica naribanog sira po izboru
- 1 žlica kukuruza
- 1 žličica maslaca
Piletinu narežite na kockice, zatim ju posolite i popaprite po ukusu, dodajte kajenski papar i izmiješajte.
Na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje, dodajte piletinu te ju pržite 5 do 7 minuta.
U zdjelici sjedinite vrhnje, limunov sok i češnjak. Tortilju zarežite i počnite dodavati sastojke – naribani sir na jednu četvrtinu, na drugu umak od kiselog vrhnja, na treću kukuruz i na posljednju, piletinu. Preklopite.
Na srednje jakoj vatri zagrijte žličicu maslaca, dodajte tortilju te ju pržite po 2 minute sa svake strane. Prerežite i poslužite.
Tortilja s tunom
- tortilja
- 4 kriške rajčice
- 2 žlice tune, ocijeđene
- 5 kriški mozzarelle
- 1 žlica krem sira
- 1 žličica maslaca
Tortilju zarežite i jednostavno, na svaku četvrtinu, složite sastojke – dodajte tunu, rajčicu, mozzarellu i krem sir kao u prethodne dvije tortilje. Preklopite.
Na srednje jakoj vatri zagrijte žličicu maslaca, dodajte tortilju te ju pecite po dvije minute sa svake strane. Prerežite i poslužite.
Tortilja s Nutellom
- tortilja
- 1 žlica Nutelle
- ½banane, nasjeckane
- 1 žlica maslaca od kikirikija
- 1 žlica nasjeckanog kikirikija
- 1 žličica maslaca
Tortilju zarežite i počnite dodavati sastojke kao u prethodnim tortiljama - na četvrtine. Premažite ju s malo Nutelle, dodajte nasjeckane banane, maslac od kikirikija i kikiriki. Preklopite.
Na srednje jakoj vatri zagrijte žličicu maslinovog ulja, dodajte tortilju te ju pržite po 2 minute sa svake strane. Prerežite i poslužite.