Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Četiri ukusna načina pripreme tortilja

RECEPT Četiri ukusna načina pripreme tortilja

Za laganu večeru ili odličan doručak

Index donosi četiri vrlo jednostavna recepta za ukusne tortilje, a mogu vam poslužiti kao inspiracija za doručak, ručak, večeru i slatki desert.

1. Tortilja s jajima

- 1 jaje

- sol po ukusu

- papar po ukusu

- 1 žlica maslinovog ulja

- tortilja sa sjemenkama

- 2 kriške šunke po izboru

- 1 žlica naribanog sira po izboru

- 1½ žličice majoneze

- 1 žlica rukole

- 1 žličica maslaca

Jaja posolite i popaprite po ukusu, zatim ih istucite. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte jaja i ispecite ih po ukusu.

Tortilju s jedne strane zarežite, zatim počnite slagati tortilju. Na jednu četvrtinu stavite šunku, na drugu sir, na treću majonezu i rukolu, a na posljednju jaje. Preklopite.

Na srednje jakoj vatri rastopite žličicu maslaca, dodajte tortilju te ju pržite po 2 minute sa svake strane. Prerežite i poslužite.

Tortilja s piletinom

- 100 g piletine narezane na kockice

- sol po ukusu

- ¼ žličice kajenskog papra

- 1 žlica maslinovog ulja

- 1 žlica kiselog vrhnja

- 1 žličica limunovog soka

- ½ češnja češnjaka, nasjeckan

- tortilja sa sjemenkama

- 1 žlica naribanog sira po izboru

- 1 žlica kukuruza

- 1 žličica maslaca

Piletinu narežite na kockice, zatim ju posolite i popaprite po ukusu, dodajte kajenski papar i izmiješajte. 

Na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje, dodajte piletinu te ju pržite 5 do 7 minuta.

U zdjelici sjedinite vrhnje, limunov sok i češnjak. Tortilju zarežite i počnite dodavati sastojke – naribani sir na jednu četvrtinu, na drugu umak od kiselog vrhnja, na treću kukuruz i na posljednju, piletinu. Preklopite.

Na srednje jakoj vatri zagrijte žličicu maslaca, dodajte tortilju te ju pržite po 2 minute sa svake strane. Prerežite i poslužite.

Tortilja s tunom

- tortilja

- 4 kriške rajčice

- 2 žlice tune, ocijeđene

- 5 kriški mozzarelle

- 1 žlica krem sira

- 1 žličica maslaca

Tortilju zarežite i jednostavno, na svaku četvrtinu, složite sastojke – dodajte tunu, rajčicu, mozzarellu i krem sir kao u prethodne dvije tortilje. Preklopite.

Na srednje jakoj vatri zagrijte žličicu maslaca, dodajte tortilju te ju pecite po dvije minute sa svake strane. Prerežite i poslužite.

Tortilja s Nutellom

- tortilja

- 1 žlica Nutelle

- ½banane, nasjeckane

- 1 žlica maslaca od kikirikija

- 1 žlica nasjeckanog kikirikija

- 1 žličica maslaca

Tortilju zarežite i počnite dodavati sastojke kao u prethodnim tortiljama - na četvrtine. Premažite ju s malo Nutelle, dodajte nasjeckane banane, maslac od kikirikija i kikiriki. Preklopite.

Na srednje jakoj vatri zagrijte žličicu maslinovog ulja, dodajte tortilju te ju pržite po 2 minute sa svake strane. Prerežite i poslužite.

Vaša reakcija na temu