Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RECEPT Cezar salata s piletinom

RECEPT Cezar salata s piletinom

Jednostavan, zdrav i ukusan obrok

Popularna Cezar salata vrlo je ukusna i jednostavna za pripremu, a istovremeno je i zasitan obrok.

Po originalnom receptu, priprema se od zelene salate i krutona, te se dodaju sastojci po želji - najčešće su to jaja, senf, češnjak, parmezan i crni papar.

Preljev se obično sastoji od maslinovog ulja te soka limuna ili limete.

Porijeklo Cezar salate je - iz Meksika. Naime, prema legendi, talijanski imigrant Caesar Cardini prvi put ju je pripremio u svom restoranu u Tijuani 1924. godine, kada pomiješao dostupne sastojke - i tako osmislio recept za jednu od najpoznatijih salata na svijetu. Druga priča pak donosi da su ovu salatu osmislili kuhari restorana Cezar. Kako god, ova salata je izuzetno ukusna i hranjiva, a preporuča se i onima koji žele dijetalnu prehranu - u tom slučaju nemojte dodavati krutone u salatu, piše Glas Istre.

Sastojci:

Kockice kruha bez kore

2 žlice rastopljenog maslaca

1 žlica maslinovog ulja

sol

malo mljevenog kajenskog papra

crni papar

Sastojci za salatu:

500 g zelene salate

2 češnja češnjaka

4 fileta inćuna (po želji)

sol

kajenski papar

crni papar

1 žlica limunovog soka

1 dcl maslinovog ulja

pola žličice senfa

1 veliki žumanjak

100 g naribanog parmezana

1 žličica Worcestershire umaka (po želji)

4 filea pilećih prsa

Priprema:

Rastopljeni maslac i maslinovo ulje pomiješajte u velikoj zdjeli, pa ubacite kruh narezan na kockice, sol, kajenski papar i crni papar pa sve dobro promiješajte.

Na pleh za pečenje rasporedite kruh u jednom sloju, i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva 10-ak minuta dok kruh ne dobije zlatnu boju.

U tavi popržite file pilećih prsa (ako želite možete ih i pohati) pa izvadite na tanjur i pustite da se ohladi, pa nasjeckajte.

U veliku posudu za salatu stavite nasjeckan češnjak i nasjeckane slane inćune, pa dodajte sol, papar limunov sok, senf, žumanjak, maslinovo ulje i dobro promiješajte. Po želji možete dodati i Worcestershire umak.

Dodajte krutone i opranu i narezanu salatu i ribani parmezan, dobro promiješajte, pa dodajte nasjeckanu piletinu.

Ako želite možete dodati i cherry rajčice, luk ili druge sastojke po želji.

Vaša reakcija na temu