Ova mekana peciva punjena začinjenom govedinom, sirom i slaninom drugačija su verzija klasičnog cheeseburgera. Odlična su za zabave i druženja s prijateljima, a najbolji dio je što su brzo gotove, piše Index.
Sastojci
700 g gotovog tijesta za pizzu
450 g nemasnog goveđeg mljevenog mesa
½ glavice luka, sitno nasjeckane
3 kriške slanine, nasjeckane
40 g krem sira
1 žlica kečapa
2 žlice umaka za roštilj
1 žličica senfa
1 žličica Worcestershire umaka
150 g cheddar sira, narezanog na 10 kockica
1 bjelanjak
sjemenke sezama
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
U velikoj tavi dinstajte mljeveno meso, slaninu i luk dok ne poprime zlatno smeđu boju. Uklonite višak masnoće.
Dodajte krem sir, kečap, umak za roštilj, senf i Worcestershire umak. Miješajte na laganoj vatri dok se krem sir ne otopi. Ostavite da se ohladi.
Tijesto izvadite iz pakiranja, odmotajte ga i položite na čistu radnu podlogu. Pomoću čaše ga izrežite na 10 krugova. Na sredinu svakog kruga stavite 2 žlice govedine i 1 kockicu sira. Omotajte tijesto oko nadjeva i čvrsto zatvorite rubove. Bombice slažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje spojenom stranom prema dolje. Premažite bjelanjkom i posipajte sjemenkama sezama.
Stavite ih u pećnicu i pecite 13-15 minuta ili dok lagano ne porumene.
Poslužite toplo uz svoj omiljeni umak!