Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Cheeseburger bombice

RECEPT Cheeseburger bombice

Brzo su gotove

Ova mekana peciva punjena začinjenom govedinom, sirom i slaninom drugačija su verzija klasičnog cheeseburgera. Odlična su za zabave i druženja s prijateljima, a najbolji dio je što su brzo gotove, piše Index.

Sastojci

700 g gotovog tijesta za pizzu

450 g nemasnog goveđeg mljevenog mesa

½ glavice luka, sitno nasjeckane

3 kriške slanine, nasjeckane

40 g krem sira

1 žlica kečapa

2 žlice umaka za roštilj

1 žličica senfa

1 žličica Worcestershire umaka

150 g cheddar sira, narezanog na 10 kockica

1 bjelanjak

sjemenke sezama

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

U velikoj tavi dinstajte mljeveno meso, slaninu i luk dok ne poprime zlatno smeđu boju. Uklonite višak masnoće.

Dodajte krem sir, kečap, umak za roštilj, senf i Worcestershire umak. Miješajte na laganoj vatri dok se krem sir ne otopi. Ostavite da se ohladi.

Tijesto izvadite iz pakiranja, odmotajte ga i položite na čistu radnu podlogu. Pomoću čaše ga izrežite na 10 krugova. Na sredinu svakog kruga stavite 2 žlice govedine i 1 kockicu sira. Omotajte tijesto oko nadjeva i čvrsto zatvorite rubove. Bombice slažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje spojenom stranom prema dolje. Premažite bjelanjkom i posipajte sjemenkama sezama.

Stavite ih u pećnicu i pecite 13-15 minuta ili dok lagano ne porumene.

Poslužite toplo uz svoj omiljeni umak! 

Vaša reakcija na temu