Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Cheesecake bez pečenja

RECEPT Cheesecake bez pečenja

Krema je savršena

Za ovaj cheesecake bez pečenja nije potrebno puno vremena, a krema je zaista savršena, piše Recepttura.

Sastojci

Podloga:

300 g Graham keksa ili keksa s maslacem

120 g maslaca

80 g smeđeg šećera

prstohvat soli

Krema:

900 g sirnog namaza

70 g šećera

60 g zaslađenog kondenziranog mlijeka

80 g kiselog vrhnja

1 žlica arome vanilije

1 žlica limunovog soka

150 ml vrhnja za šlag

25 g šećera u prahu

Ukrašavanje:

150 ml vrhnja za šlag

jagode

maline

borovnice

drugo voće po želji

Upute

U posudi na štednjaku otopiti maslac i ostaviti sa strane da se prohladi.

U blenderu samljeti kekse, zajedno sa smeđim šećerom i prstohvatom soli.

Uliti prohlađeni otopljeni maslac i sve opet izraditi u blenderu da postane homogena smjesa.

Na dno kalupa za torte promjera 26 centimetara staviti papir za pečenje, a stijenke premazati s uljem.

Isipati smjesu za podlogu pa je rasporediti prstima i utisnuti čašom ili nekim drugim predmetom i poravnati.

Kalup staviti u frižider dok se radi krema.

Sirni namaz prije miksanja izvaditi iz frižidera barem 3 sata da bude sobne temperature.

Sipati sirni namaz u širu posudu i dobro ga izraditi mikserom.

Ubaciti šećer i izmiksati.

Uliti kondenzirano mlijeko i opet kratko miksati.

Zatim dodati i kiselo vrhnje i kratko miksati.

Na kraju sipati aromu vanilije i limunov sok, pa sve spojiti.

U zasebnoj posudi izraditi vrhnje za šlag sa šećerom u prahu u čvrsti šlag.

Pjenjačom spojiti šlag sa smjesom sirnog namaza.

Izvaditi kalup iz frižidera i uliti kremu preko podloge.

Sve dobro izravnati i vratiti u frižider da se stegne preko noći.

Za ukrašavanje sutradan izraditi vrhnje za šlag, i prebaciti ga u vrećicu za ukrašavanje.

Oprati i narezati jagode, te oprati maline i borovnice.

Izvaditi cheesecake iz frižidera i maknuti stijenke kalupa.

Dresir vrećicom napraviti postolja te na njih poredati jagode, maline i borovnice.

Vaša reakcija na temu