Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Cheesecake koji miriše na medenjake

RECEPT Cheesecake koji miriše na medenjake

Ne traži puno truda u kuhinji

Cheesecake od bundeve jedan je od slasnih glasnika jeseni koji miriše na cimet, muškatni oraščić i đumbir. Recept ne traži puno truda u kuhinji, a ako ga poželite zakomplicirati, cheesecake možete ukrasiti preljevom od karamele ili vrhnjem koje izmiksajte u šlag s malo cimeta. 

Prije pripreme kolača pripremite pire tako da bundevu ispečete ili skuhate pa usitnite. Umjesto posebnog dodavanja začina, iskoristiti možete kupovnu mješavinu začina za medenjake. Osim klasičnih graham keksa možete koristiti plazmu ili speculaas kekse, piše punkufer.

Recept za cheesecake od bundeve:

Baza:

200 g keksa

1 žlica šećera

1 žlica smeđeg šećera

1/2 žličice cimeta

120 g otopljenog maslaca

Krema

680 g krem-sira

150 g smeđeg šećera

100 g šećera

80 g kiselog vrhnja

1 i ½ žličice ekstrakta vanilije

250 g pirea od bundeve

3 jaja

1 žličica cimeta

¼ žličice muškatnog oraščića

1/4 žličice đumbira u prahu

¼ žličice pimenta

Priprema cheesecakea od bundeve:

Kekse izmiksajte s rastopljenim maslacem, cimetom, smeđim i bijelim šećerom pa utisnite u kalup za pečenje (22 cm). Stavite u hladnjak da se ohladi dok pripremate kremu.

Izmiksajte krem sir s obje vrste šećera na srednjoj brzini oko 1-2 minute.

Dodajte kiselo kiselo vrhnje i izmiksajte pa zatim dodajte ekstrakt vanilije, pire od bundeve i začine.

Miksajte dok se ne sjedini. Umiksajte i jedno po jedno jaje. Smjesu ravnomjerno rasporedite preko pripremljene kore. Kolač pecite na 175 stupnjeva Celzija 40 minuta.

Ostavite kolač da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga prebacite u hladnjak i hladite 6 sati ili preko noći.

Vaša reakcija na temu