Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Cheesecake koji uspije svima

RECEPT Cheesecake koji uspije svima

Ima ih sto vrsta, a ovo je najobičniji

Ima ih sto vrsta, a ovo je najobičniji. Uz par trikova će ispasti savršen. Ne trebate trošiti novac na skupi krem sir jer ovdje ide onaj obični svježi. Uz svega par sastojaka dobit ćete super cheesecake, piše Index.

Sastojci

Podloga

100 g petit keksa

50 g maslaca

Krema od sira

500 g svježeg sira

2 jaja

100 g šećera

1 žlica ruma

Preljev od vrhnja

1 kiselo vrhnje

3 žlice šećera

Priprema

Maslac rastopite na laganoj vatri, a kekse usitnite valjkom za tijesto. Pomiješajte i utisnite u kalup za tortu promjera 22 centimetra (može i manji pa će torta biti viša) kojeg ste obložili papirom za pečenje. Ovo možete napraviti prstima ili uz pomoć čaše s ravnim dnom.

Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva. Kad se zagrije, stavite podlogu od keksa i maslaca i pecite 6 minuta.

Dok se podloga peče, svježi sir pomiješajte sa šećerom, jajima i rumom.

Pripremljenu kremu od sira stavite preko polupečene podloge od keksa i vratite u pećnicu na 45 minuta.

Već sada kiselo vrhnje pjenjačom pomiješajte sa šećerom tako da se ima vremena pretvoriti u glatku smjesu, a da ne ostanu kristalići šećera.

Nakon što se cheesecake pekao 45 minuta, ugasite pećnicu i preko pečene kreme od sira prelijte preljev od kiselog vrhnja i šećera. Vratite u ugašenu pećnicu na 10 minuta.

Izvadite, prvo ohladite na sobnoj temperaturi i onda stavite u hladnjak preko noći ili barem par sati da se stegne

Vaša reakcija na temu