Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Rodrigo Azevedo Frazão Rodrigokvera from Pixabay RECEPT Cheesecake s jagodama

RECEPT Cheesecake s jagodama

Lagan, ukusan i ne peče se

Em je s jagodama, em se ne peče... Vrlo brzo će postati i vaš omiljeni desert za tople dane, piše Index.

Kora:

500 g mljevenih keksa

200 g maslaca

30 g šećera u prahu

mlijeko po potrebi

Nadjev:

500 ml slatkog vrhnja

1 kremfix

4 žlice mascarpone sira

1 vanilin šećer

220 g šećera u prahu

1 mljevena želatina

Preljev:

500 g jagoda

4 žlice šećera

100 ml vode

1 mljevena želatina 

Priprema:

U posudi pomiješajte mljevenu plazmu, omekšali maslac, šećer u prahu i mlijeko. Dobivenu smjesu za koru ravnomjerno rasporedite u okrugli kalup promjera 26 cm i stavite u hladnjak.

Mikserom lagano umutite slatko vrhnje i kremfix. U pripremljenu smjesu dodajte mascarpone i obje vrste šećera, promiješajte kako bi se sastojci sjedili.

Želatinu pripremite prema uputama na vrećici, dodajte je u dobivenu smjesu, promiješajte i nadjev izlijte na pripremljenu koru.

Stavite u hladnjak na hlađenje na 1-2 sata.

Preljev: Jagode očistite, operite i nasjeckajte na sitno. U posudu stavite nasjeckane jagode i šećer, kuhajte dok se šećer ne otopi a jagode omekšaju. Dobivenu smjesu jagoda usitnite štapnim mikserom i umiješajte želatinu pripremljenu prema uputama na vrećici. Preljev od jagoda prelijte preko nadjeva, ostavite u hladnjaku par sati, najbolje preko noći.

Vaša reakcija na temu