Em je s jagodama, em se ne peče... Vrlo brzo će postati i vaš omiljeni desert za tople dane, piše Index.
Kora:
500 g mljevenih keksa
200 g maslaca
30 g šećera u prahu
mlijeko po potrebi
Nadjev:
500 ml slatkog vrhnja
1 kremfix
4 žlice mascarpone sira
1 vanilin šećer
220 g šećera u prahu
1 mljevena želatina
Preljev:
500 g jagoda
4 žlice šećera
100 ml vode
1 mljevena želatina
Priprema:
U posudi pomiješajte mljevenu plazmu, omekšali maslac, šećer u prahu i mlijeko. Dobivenu smjesu za koru ravnomjerno rasporedite u okrugli kalup promjera 26 cm i stavite u hladnjak.
Mikserom lagano umutite slatko vrhnje i kremfix. U pripremljenu smjesu dodajte mascarpone i obje vrste šećera, promiješajte kako bi se sastojci sjedili.
Želatinu pripremite prema uputama na vrećici, dodajte je u dobivenu smjesu, promiješajte i nadjev izlijte na pripremljenu koru.
Stavite u hladnjak na hlađenje na 1-2 sata.
Preljev: Jagode očistite, operite i nasjeckajte na sitno. U posudu stavite nasjeckane jagode i šećer, kuhajte dok se šećer ne otopi a jagode omekšaju. Dobivenu smjesu jagoda usitnite štapnim mikserom i umiješajte želatinu pripremljenu prema uputama na vrećici. Preljev od jagoda prelijte preko nadjeva, ostavite u hladnjaku par sati, najbolje preko noći.