Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom

RECEPT Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom

Osvaja izgledom i okusom

Ovaj kremasti no bake cheesecake osvaja izgledom i okusom. Spoj bijele čokolade i sira u kombinaciji s malinama će te jednostavno oduševiti

Sastoji se od klasične podloge od keksa, dva reda kreme od sira i bijele čokolade i jednog reda malina. Gore je preliven prefinom glazurom od vrhnja za šlag i bijele čokolade.

Za ovu tortu za vrijeme pripreme potrebno je dosta koristiti zamrzivač, piše Miss Gastro.

Sastojci - za podlogu:

200 g keksa

140 g maslaca

Sastojci - za kremu od sira:

250 g mascarpone sira

500 ml vrhnja za šlag (nezaslađenog)

200 g krem sira

100 g bijele čokolade

60 g šećera u prahu

1 žličica ekstrakta od vanilije

2 kremfixa

Sastojci - za žele od maline:

200 g malina (može smrznute)

100 ml vode

3 žlice šećera

1 vanilin šećer

1,5 žličice želatine

3 žlice vode za želatinu

Sastojci - za glazuru:

200 g bijele čokolade

250 ml vrhnje za šlag

Postupak - podloga:

Samelji kekse i rastopi maslac. Premaži kalup s malo tog rastopljenog maslaca, a ostatak ulij u kekse i dobro promiješaj.

Utisni smjesu od keksa u kalup. To je najbolje raditi sa dnom čaše. Što se bolje utisne, manje će se mrviti pri rezanju.

Postupak - žele od maline:

Želatinu (1,5 žličicu) stavi u malu posudu i zalijte sa 3 žlice vode. Ostavi da nabubri 10 minuta.

Maline prokuhaj sa 100 ml vode, dodaj šećer i vanilin šećer.

Kada se sve otopilo maline maknite s vatre, usitni i u još tako vruće dodaj nabubrenu želatinu. Samo miješaj dok se ne otopi skroz. Taj sirup procijedi od koštica i ostavi da se hladi.

Postupak - krema od sira:

150 ml vrhnja za šlag zagrij na vatri do vrenja, maknite s vatre i u unutra ubaci kockice bijele čokolade. Ostavi sa strane da se topi i ohladi povremeno miješajući.

Ostatak vrhnja za šlag miksaj, kada počne dobivati gušću konzistenciju ubaci 2 kremfixa, mascarpone, krem sir, šećer i vaniliju. Kada je sve dobilo lijepu čvrstoću dodaj postupno dok miksaš vrhnje s čokoladom (ne smije biti vruće!!).

Sada kada imaš gotove sve sastojke stavi pola smjese od sira na kekse i ubaci u zamrzivač na nekih 20-ak minuta. Kada se lijepo stegnulo sa žlicom stavljaš sirup od maline na prvi sloj kreme od sira. Ponovo ubaci u zamrzivač dok se žele ne stegne dovoljno da po njemu možete lijepo nanijeti drugi sloj kreme od sira. Njega isto nanosi žlicom malo po malo.

Vrati u zamrzivač da se torta skroz stegne za glazuru.

Postupak - glazura:

Vrhnje za šlag zagrij do vrenja, makni s vatre i ubacite čokoladu. Miješaj dok se ne otopi i ohladi.

Tortu koja se dovoljno stisnula u zamrzivaču izvadi iz kalupa (prvo odvojiti rubove sa nožem). Prelij po njoj glazuru.

Video kako najlakše preliti glazuru po torti pogledaj na linku.

Vrati tortu još pola sata u zamrzivač i nakon toga može biti u hladnjaku do posluživanja.

*Ova glazura se neće stvrdnuti, kao obična čokoladna glazura. Ona mora biti ovako sjajna i mekana.

Vaša reakcija na temu