Ovaj kremasti no bake cheesecake osvaja izgledom i okusom. Spoj bijele čokolade i sira u kombinaciji s malinama će te jednostavno oduševiti
Sastoji se od klasične podloge od keksa, dva reda kreme od sira i bijele čokolade i jednog reda malina. Gore je preliven prefinom glazurom od vrhnja za šlag i bijele čokolade.
Za ovu tortu za vrijeme pripreme potrebno je dosta koristiti zamrzivač, piše Miss Gastro.
Sastojci - za podlogu:
200 g keksa
140 g maslaca
Sastojci - za kremu od sira:
250 g mascarpone sira
500 ml vrhnja za šlag (nezaslađenog)
200 g krem sira
100 g bijele čokolade
60 g šećera u prahu
1 žličica ekstrakta od vanilije
2 kremfixa
Sastojci - za žele od maline:
200 g malina (može smrznute)
100 ml vode
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
1,5 žličice želatine
3 žlice vode za želatinu
Sastojci - za glazuru:
200 g bijele čokolade
250 ml vrhnje za šlag
Postupak - podloga:
Samelji kekse i rastopi maslac. Premaži kalup s malo tog rastopljenog maslaca, a ostatak ulij u kekse i dobro promiješaj.
Utisni smjesu od keksa u kalup. To je najbolje raditi sa dnom čaše. Što se bolje utisne, manje će se mrviti pri rezanju.
Postupak - žele od maline:
Želatinu (1,5 žličicu) stavi u malu posudu i zalijte sa 3 žlice vode. Ostavi da nabubri 10 minuta.
Maline prokuhaj sa 100 ml vode, dodaj šećer i vanilin šećer.
Kada se sve otopilo maline maknite s vatre, usitni i u još tako vruće dodaj nabubrenu želatinu. Samo miješaj dok se ne otopi skroz. Taj sirup procijedi od koštica i ostavi da se hladi.
Postupak - krema od sira:
150 ml vrhnja za šlag zagrij na vatri do vrenja, maknite s vatre i u unutra ubaci kockice bijele čokolade. Ostavi sa strane da se topi i ohladi povremeno miješajući.
Ostatak vrhnja za šlag miksaj, kada počne dobivati gušću konzistenciju ubaci 2 kremfixa, mascarpone, krem sir, šećer i vaniliju. Kada je sve dobilo lijepu čvrstoću dodaj postupno dok miksaš vrhnje s čokoladom (ne smije biti vruće!!).
Sada kada imaš gotove sve sastojke stavi pola smjese od sira na kekse i ubaci u zamrzivač na nekih 20-ak minuta. Kada se lijepo stegnulo sa žlicom stavljaš sirup od maline na prvi sloj kreme od sira. Ponovo ubaci u zamrzivač dok se žele ne stegne dovoljno da po njemu možete lijepo nanijeti drugi sloj kreme od sira. Njega isto nanosi žlicom malo po malo.
Vrati u zamrzivač da se torta skroz stegne za glazuru.
Postupak - glazura:
Vrhnje za šlag zagrij do vrenja, makni s vatre i ubacite čokoladu. Miješaj dok se ne otopi i ohladi.
Tortu koja se dovoljno stisnula u zamrzivaču izvadi iz kalupa (prvo odvojiti rubove sa nožem). Prelij po njoj glazuru.
Video kako najlakše preliti glazuru po torti pogledaj na linku.
Vrati tortu još pola sata u zamrzivač i nakon toga može biti u hladnjaku do posluživanja.
*Ova glazura se neće stvrdnuti, kao obična čokoladna glazura. Ona mora biti ovako sjajna i mekana.