Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Rodrigo Azevedo Frazão Rodrigokvera from Pixabay RECEPT Cheesecake s malinama koji se ne peče

RECEPT Cheesecake s malinama koji se ne peče

Za one koji se ne žele 'umarati' u kuhinji

Hrskavo dno, sočna krema i dašak osvježenja u obliku malina – cheesecake je najbolja ljetna, proljetna, jesenska (pa nekad i zimska!) torta.

Kada uz to dodamo da se ne peče, vjerujemo da odmah krećete u nabavku svih potrebnih sastojaka, piše Novi list

Sastojci: 

Za dno: 

200 g keksa od maslaca

100 g maslaca

Za kremu: 

400 g bijele čokolade

160 g kiselog vrhnja

600 g svježeg sira

1 vanilin šećer

60 g šećera u prahu

200 g svježih malina

Priprema: 

Smrvite kekse i pomiješajte s otopljenim maslacem. Smjesu utisnite u kalup za torte promjera oko 26 centimetara. 

Na vodenoj pari otopite bijelu čokoladu, ostavite da se malo ohladi te u nju dodajte kiselo vrhnje. U odvojenoj zdjeli pomiješajte svježi sir, vanilin šećer i šećer u prahu. Nakon toga sve dodajte u čokoladnu smjesu i dobro pomiješajte. 

Smjesu ravnomjerno raspodijelite u kalup te utisnite maline. Tortu ostavite minimalno četiri sata u hladnjaku, a idealno bi bilo preko noći. 

Vaša reakcija na temu