Hrskavo dno, sočna krema i dašak osvježenja u obliku malina – cheesecake je najbolja ljetna, proljetna, jesenska (pa nekad i zimska!) torta.
Kada uz to dodamo da se ne peče, vjerujemo da odmah krećete u nabavku svih potrebnih sastojaka, piše Novi list.
Sastojci:
Za dno:
200 g keksa od maslaca
100 g maslaca
Za kremu:
400 g bijele čokolade
160 g kiselog vrhnja
600 g svježeg sira
1 vanilin šećer
60 g šećera u prahu
200 g svježih malina
Priprema:
Smrvite kekse i pomiješajte s otopljenim maslacem. Smjesu utisnite u kalup za torte promjera oko 26 centimetara.
Na vodenoj pari otopite bijelu čokoladu, ostavite da se malo ohladi te u nju dodajte kiselo vrhnje. U odvojenoj zdjeli pomiješajte svježi sir, vanilin šećer i šećer u prahu. Nakon toga sve dodajte u čokoladnu smjesu i dobro pomiješajte.
Smjesu ravnomjerno raspodijelite u kalup te utisnite maline. Tortu ostavite minimalno četiri sata u hladnjaku, a idealno bi bilo preko noći.