Krem sir savršeno se sljubljuje s bobičastim voćem, pa ne čudi što je ova kombinacija vrlo popularna u brojnim receptima za slatka jela, pa tako i u famoznom cheesecakeu.
Mi vam donosimo recept za kolač od svježeg krem sira i umaka od malina koji će probuditi nepca i oduševiti sve generacije.
Priprema kolača je vrlo jednostavna, a najteži dio u cijelom postupku jest čekanje da se kolač ispeče i ohladi, piše Zadovoljna.
Sastojci za biskvit:
250 g krem sira
250 g skute
200 g šećera
175 ml vrhnja za šlag
80 g brašna
5 jaja
1 vrećica vanilin šećera
½ žličice soli
Sastojci za umak od malina:
100 g malina
100 ml vode
50 g šećera
1 žlica kukuruznog škroba
Sastojci za ukrašavanje:
100 g bobičastog voća
šećer u prahu za posipanje
Priprema cheesecakea s malinama:
U veću zdjelu stavite krem sir, skutu i šećer. Sve dobro izmiješajte. Zatim postepeno dodajte jaja.
Dodajte vrhnje za šlag, sol, vanilin šećer i na kraju brašno. Gotovu smjesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje.
Ovako pripremljen kolač pecite u pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 60 minuta. Pečeni kolač ostavite da se ohladi u kalupu pa ga izvadite.
U lonac ulijte oko 50 ml vode, dodajte 50 g šećera i zakuhajte. U međuvremenu zgnječite maline i dodajte ih u smjesu.
Kukuruzni škrob prelijte s preostalih 50 ml vode i dobro promiješajte da u smjesi nema grudica.
Zatim smjesu na bazi kukuruznog škroba ulijte u kipuću smjesu od malina i kuhajte dvije minute. Ostavite sa strane da se ohladi.
Kolač od svježeg sira ukrasite voćem i šećerom u prahu te ga poslužite s umakom od malina.