Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Cheesecake sa svježim sirom

RECEPT Cheesecake sa svježim sirom

Jednostavna priprema, a gosti zadovoljni

Kada vam netko spomene cheesecake, što je prvo što vam padne na pamet? Američka verzija cheesecakea? Ili možda njemački Käseküchen? Index donosi ovaj fini recept za cheesecake - jednostavna priprema, a gosti zadovoljni. 

Sastojci

Podloga

300 g Petit Beurre keksa

3 žlice smeđeg šećera

1vanilin šećer

200 g otopljenog maslaca

1. sloj

500 g svježeg sira

5jaja

200 g šećera u prahu

1 vanilin šećer

2. sloj

4kisela vrhnja (20% m.m.)

5 žlica šećera

1 vanilin šećer

Priprema

Svježi sir, jaja i kiselo vrhnje ostavite par sati na sobnoj temperaturi.

Keks zdrobite u sjeckalici, zatim dodajte smeđi šećer i vanilin šećer te sve dobro promiješajte. Maslac otopite na pari te dodajte keksu.

Promiješajte (najbolje rukom) da se sve sjedini. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje te utisnite keks kao podlogu.

Za pripremu prve kreme, pomiješajte prije izvađeni svježi sir, te dodajte jedno po jedno jaje i lagano miješajte (ako su vam jaja veće veličine biti će dovoljna i 4 jaja).

Dodajte šećer u prahu i vanilin šećer te nastavite miješati kuhačom. Prelijte preko podloge od keksa te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 150°C 45 minuta.

U međuvremenu pripremite drugu kremu od 4 kisela vrhnja pomiješana s kristal šećerom i vanilin šećerom. Ostavite na sobnoj temperaturi.

Nakon što je prva krema pečena, izvadite te dodajte drugu kremu te pecite još 15 minuta.

Nakon što je cheesecake gotov, ostavite u otvorenoj pećnici da se lagano hladi.

Prije stavljanja u hladnjak, nožem lagano prijeđite obrub kalupa da se cheesecake odvoji od ruba.

Preko noći ostavite u hladnjaku. Ukrasite po želji.

Vaša reakcija na temu