Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Fumiaki Hayashi from Pixabay RECEPT Cheesecake u čaši

RECEPT Cheesecake u čaši

Zdrav, lagan za napraviti i bez pečenja

Budući da je toplije vrijeme već odavno stiglo, valja malo razmisliti i o zdravim desertima, a odličan ljetni recept ima blogerica Sweet 'n' Salty by Matea. Donosi ga Miss Zdrava.

Sastojci:

Za podlogu:

Šaka mljevenih badema

Šaka mljevenih oraha

Šaka mljevenih Plazma keksa

1 žličica smeđeg šećera

100 g maslaca

Za kremu:

200 g krem sira

2 velike žlice meda

200 g grčkog jogurta

Priprema:

Za podlogu pomiješajte otprilike šaku mljevenih badema, šaku mljevenih oraha i šaku mljevene plazme i samo jednu žličicu smeđeg šećera.

Tome dodajte otopljeni maslac da se smjesa poveže, napunite čaše i stavite u hladnjak.

U međuvremenu pomiješajte krem sir sobne temperature s medom, grčkim jogurtom i malo ekstrakta vanilije.

Izmiksajte pa rasporedite po podlozi.

Narezane jagode kratko kuhajte s malo meda i malo gustina.

Prelijte preko deserta pa pričekajte da se ohladi.

Vaša reakcija na temu