Ne možemo zamisliti Uskrs bez uskrsnih jaja, a još kad su jaja od marcipana sreći nema kraja!
Bez obzira odlučiš li napraviti svoj marcipan miješanjem badema, bjelanjaka i šećera ili ga želiš kupiti u trgovini već gotovog, pa od njega izrađivati razne poslastice, ove godine nemoj propustiti iznenaditi goste uskrsnim jajima. Naravno, od marcipana!
Poslastice od marcipana mogu potrajati i duže, samo ako ih držiš na hladnom ili u hladnjaku. Naime, sam marcipan ima dug životni vijek, najmanje nekoliko mjeseci, piše Miss Gastro.
No ne zavaravajmo se – teško da će ova uskrsna jaja dočekati i sljedeći dan... A toliko su jednostavna i brza za napraviti da ih možemo iznova pripremiti i na sam Uskrs - i kad god se zaželimo nečeg slatkog!
Sastojci:
250 g suhih marelica
30 g badema
300 g marcipana
125 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuhanje
100 g mliječne čokolade
100 g bijele čokolade
1 žlica mljevenih pistacija za ukras
Postupak:
Oprane marelice sitno nareži na kockice, a bademe nasjeckaj. Umiješaj ih u marcipan pa dodaj prosijani šećer u prahu. Dobro izmijesi i oblikuj otprilike 15 jaja.
Poslaži ih na rešetku da se stvrdnu. Zatim na pari posebno otopi svaku vrstu čokolade i prelij preko. Ukrasi po želji - pistacijama ili drugim jestivim ukrasima.