Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Čokoladna jaja od marcipana

RECEPT Čokoladna jaja od marcipana

Za slatki Uskrs

Ne možemo zamisliti Uskrs bez uskrsnih jaja, a još kad su jaja od marcipana sreći nema kraja!

Bez obzira odlučiš li napraviti svoj marcipan miješanjem badema, bjelanjaka i šećera ili ga želiš kupiti u trgovini već gotovog, pa od njega izrađivati razne poslastice, ove godine nemoj propustiti iznenaditi goste uskrsnim jajima. Naravno, od marcipana!

Poslastice od marcipana mogu potrajati i duže, samo ako ih držiš na hladnom ili u hladnjaku. Naime, sam marcipan ima dug životni vijek, najmanje nekoliko mjeseci, piše Miss Gastro.

No ne zavaravajmo se – teško da će ova uskrsna jaja dočekati i sljedeći dan... A toliko su jednostavna i brza za napraviti da ih možemo iznova pripremiti i na sam Uskrs - i kad god se zaželimo nečeg slatkog!

Sastojci:

250 g suhih marelica

30 g badema

300 g marcipana

125 g šećera u prahu

100 g čokolade za kuhanje

100 g mliječne čokolade

100 g bijele čokolade

1 žlica mljevenih pistacija za ukras

Postupak:

Oprane marelice sitno nareži na kockice, a bademe nasjeckaj. Umiješaj ih u marcipan pa dodaj prosijani šećer u prahu. Dobro izmijesi i oblikuj otprilike 15 jaja.

Poslaži ih na rešetku da se stvrdnu. Zatim na pari posebno otopi svaku vrstu čokolade i prelij preko. Ukrasi po želji -  pistacijama ili drugim jestivim ukrasima.

Vaša reakcija na temu