Čokoladna zobena kaša slatko je savršenstvo uz koje svaki dan počinje na najbolji mogući, sladak način! Koristila sam zobene pahuljice bez glutena (što znači da tijekom uzgoja i prerade nisu dolazile u kontakt s namirnicama koje sadrže gluten), no ti možeš koristiti i standardne zobene pahuljice koje bi mogle imati tragove glutena, naravno, ako ne moraš izbjegavati gluten.
Doručak koji postaje kremasti desert
U kašu možete staviti kakao prah, laneno brašno koje pomaže da se kaša zgusne (možeš ga zamijeniti i žličicom chia sjemenki), cimet, smeđi šećer i prstohvat soli koja pojačava čokoladni okus. Ono što je ovaj doručak zaista pretvorilo u kremasti desert je dodatak šlaga i dulce de leche - to nije nužno, ali Miss Gastro preporučuje za potpun užitak!
Sastojci
Zobene pahuljice 2 žlica
Mlijeko 100 ml
Laneno brašno 1 žličica
Kakao prah 1 žličica
Cimet 0,50 žličica
Sol 1 prstohvat
Vrhnje za šlag
Dulce de leche
Postupak
U posudicu stavi zobene pahuljice, mlijeko, laneno brašno, kakao prah, šećer, cimet i prstohvat soli. Ako imaš posudicu s poklopcem, možeš ju snažno protresti kako bi se svi sastojci dobro sjedinili. Ako pak sve sastojke staviš u zdjelicu, jednostavno dobro sve promiješaj dok ne dobiješ homogenu smjesu.
Zobenu kašu ostavi u hladnjaku preko noći, ili barem na nekoliko sati, kako bi postala gusta i kremasta.
Prije serviranja izmiksaj šlag. Dodaj šlag i dulce de leche svojoj zobenoj kaši i serviraj odmah.