Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Matthias Groeneveld from Pixabay RECEPT Čokoladne palačinke bez jaja

RECEPT Čokoladne palačinke bez jaja

Slatki proteinski doručak ili zasitni desert

Ukusne palačinke možete napraviti i bez sastojaka životinjskog porijekla. Umjesto jaja upotrijebite lanene ili chia sjemenke, a kravlje mlijeko zamijenite s nekom od biljnih alternativa – od badema, kokosa, riže i slično.

Želite li da vaš obrok ima što više bjelančevina, upotrijebite biljnu zamjenu od soje, a u smjesu dodajte i nešto brašna od heljde i zobi koji su bogati proteinima. Dodatnu dozu bjelančevina donijet će i nešto proteinskog praha.

Upotrijebite čokoladni proteinski prah (koji volite i koji ima dobar okus) i tako palačinkama dajte karakterističan okus, a u smjesu dodajte i nešto kakao praha. U svega nekoliko minuta napravite nešto deblje čokoladne palačinke američkog stila, a poslužite kao slatki doručak ili zasitni desert, piše Punkufer.

Sastojci za čokoladne proteinske palačinke:

180 ml biljne zamjene za mlijeko od soje

40 g heljdina brašna

15 g kokosova ulja

10 g čokoladnog proteinskog praha

10 g kakao praha

10 g zobenog brašna

5 g chia sjemenki

1 čajna žličica praška za pečenje

½ čajne žličice jabučnog octa

Priprema čokoladnih proteinskih palačinki:

U velikoj zdjeli pomiješajte heljdino i zobeno brašno, prašak za pecivo, proteinski prah, kakao prah i smljevene chia sjemenke.

Rastopljeno kokosovo ulje pomiješajte s biljnom alternativom za mlijeko i jabučnim octom. Smjesu postupno umiješajte u suhe sastojke i miješajte dok se ne izgladite sve eventualne grudice.

Zagrijte tavu s nešto masnoće te ulijte oko 60 ml smjese za svaku palačinku. Pecite palačinke oko dvije do tri minute sa svake strane dok se termički ne obrade do kraja.

Poslužite ih odmah s voćem i preljevom po želji. 

Vaša reakcija na temu