Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: lindsay Cotter / Unsplash RECEPT Čokoladni jež, fini desert oko kojeg imate 15 minuta posla

RECEPT Čokoladni jež, fini desert oko kojeg imate 15 minuta posla

Dobar tek

Ježić-kocke, ježeve kocke ili čokoladni jež naziv je za prefini kolač od čokolade, keksa, kokosa i oraha za koji će vam trebati 15 minuta posla i ponešto strpljenja da se sastojci povežu u hladnjaku.

U slučaju da nemate mikrovalnu pećnicu, čokoladu možete otopiti i na pari, piše punkufer.

Sastojci za čokoladnog ježa:

100 g maslaca

395 g zaslađenog kondenziranog mlijeka

150 g tamne čokolade

250 g keksa

50 g usitnjenog kokosa

65 g grubo nasjeckanih oraha

2 žlice kakaa u prahu

290 g tamne čokolade

2 žlice biljnog ili kokosova ulja

Priprema čokoladnog ježa:

Kalup veličine 18 cm x 28 cm namastite i obložite papirom za pečenje pa ostavite sa strane.

Stavite maslac, zaslađeno kondenzirano mlijeko i otopljenu tamnu čokoladu u zdjelu prikladnu za mikrovalnu pećnicu. Zagrijte na 3-4 minute miješajući svakih 30 sekundi. Dodajte mljevene kekse, kokos, mljevene orahe i kakao pa dobro promiješajte

Ravnomjerno rasporedite smjesu u pripremljeni lim.

Otopite tamnu čokoladu i biljno ulje (ili kokosovo ulje) u mikrovalnoj pećnici 3-4 minute, miješajući svakih 30 sekundi, ili dok se ne otopi.

Prelijte otopljenu čokoladu preko smjese sa keksima i orasima pa ostavite u hladnjaku najmanje tri sata.

Narežite na kriške i čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do pet dana. Kolač izvadite najmanje 20 minuta prije rezanja iz hladnjaka kako bi se lakše rezao.

Vaša reakcija na temu