Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Čokoladni keksi

RECEPT Čokoladni keksi

Gotovi za 30 minuta

Uživajte u ukusnim čokoladnim keksima s niskim udjelom ugljikohidrata napravljenim od eritrita i zobenog brašna. Keksi su bez glutena i bez dodanog šećera i gotovi su u samo 30 minuta, piše Index.

Sastojci

70 g maslaca

250 g tamne čokolade

malo soli

2 jaja

120 g eritrita u prahu

60 g zobenog brašna

1 paketić praška za pecivo

Priprema

Otopite čokoladu zajedno sa maslacem.

Dok se čokolada topi, jaja izmiksajte zajedno sa eritritom.

Kada se smjesa udvostruči, postane pjenasta i svjetlija pa u nju dodajte otopljeni maslac i čokoladu.

Zatim u smjesu dodajte suhe sastojke i sve skupa sjedinite.

Pomoću žlice formirajte male hrpice i slažite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

Pecite 10 min u prethodno zagrijanoj pećnici na 180˚ C.

Hlađenjem će se keksi još malo stisnuti.

Vaša reakcija na temu