Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Čokoladni mousse poznatog Jamieja Olivera

RECEPT Čokoladni mousse poznatog Jamieja Olivera

Isprobajte

Jeste li već u potrazi za idejama za božićne slastice ili biste se već danas htjeli razmaziti nečim slatkim? Donosimo savršen recept slavnog kuhara Jamieja Olivera: čokoladni mousse od samo pet sastojaka! Ovaj ukusni desert gotov je u samo nekoliko minuta i zagarantirano će oduševiti svačije nepce, piše Novi list.

Sastojci za 6 porcija:

200 g tamne čokolade (70% udjela kakaa)

200 grama vrhnja

4 jaja

2 žlice šećera

1 prstohvat soli

Opcionalno:

1 čaša višanja bez koštica (400 g)

Priprema:

Otopite čokoladu u zdjeli otpornoj na toplinu iznad lonca s vodom koja lagano ključa. Zatim maknite zdjelu iz lonca i ostavite da se čokolada ohladi oko 10 minuta. U drugoj zdjeli ručnom mikserom umutite vrhnje dok se ne formiraju vrlo mekani vrhovi. Uzmite jaja i odvojite bjelanjak i žutanjak. Zatim u vrhnje dodajte žumanjke zajedno sa šećerom i sve miksajte dok ne postane glatko. Od bjelanjaka s prstohvatom soli istucite čvrsti snijeg.

Ohlađenu čokoladu umiješajte u kremu, pa smjesu pažljivo kuhačom umiješajte u tučene bjelanjke. Za preljev, višnje zajedno sa sokom stavite u posudu za kuhanje umaka i pustite da se kuha na srednjoj vatri dok se ne zgusne. Maknite sa štednjaka. Čokoladni mousse ravnomjerno rasporedite u šest čaša i ukrasite višnjama. Alternativno, možete koristiti drugo bobičasto voće, malo vrhnja ili nasjeckane orašaste plodove. Zatim ohladite ili odmah poslužite.

Vaša reakcija na temu