Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: gids1981 from Pixabay RECEPT Crna torta

RECEPT Crna torta

Brz i efektan desert

Crna torta idealna je ne samo kada trebate napraviti brz, nego i efektan desert. Recepttura donosi upute za slasticu od tri sloja s jednim malim trikom koji jako olakšava njezinu izradu.

Sastojci

9 jaja

200 grama šećera u prahu

300 grama maslaca

150 grama mljevenih oraha

4 žlice kakaa

200 grama tamne čokolade

200 ml slatkog vrhnja

Upute

Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.

Žumanjke i šećer pjenasto izmješati, pa dodati također pjenasto izrađeni maslac te ujednačiti smjesu.

Zatim u smjesu dodati mljevene orahe i kakao. Izmiješati.

U vodenoj kupelji na štednjaku otopiti čokoladu i ubaciti u smjesu.

Dobro izmiješati.

Napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka i dodati ga u smjesu. Ručno sjediniti da ostanu mjehurići.

Namastiti i mrvicama posuti kalup za torte promjera 26 cm.

Smjesu podjeliti na dva jednaka dijela.

Jednu polovicu staviti u kalup za tortu, i peći u zagrijanoj pećnici na temperaturi od 185°C 40 minuta.

Dok se biskvit peče, drugi dio spremiti u hladnjak.

Kad je prvi dio pečen, ohladiti ga i prebaciti na stalak za torte.

Staviti prsten oko biskvita i zatvoriti, te premazati s nepečenim dijelom smjese iz hladnjaka.

Slatko vrhnje umutiti u čvrsti šlag i ukrasiti tortu.

Dobro ohladiti prije posluživanja.

Vaša reakcija na temu