Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RECEPT Crni rižot

RECEPT Crni rižot

Ukusno i zdravo tradicionlano jelo

Jedno jako popularno i često ga nalazim na meniju raznih prigoda je crni rižot. Sipa treba biti svježa (znak je crno-smeđa boja). Čišćenje sipe zahtijeva prljanje ruku (koristite rukavice), no u konačnici se isplati jer je rižot od sipe jako ukusno i zdravo jelo, piše Morski.

Sastojci: 

maslinovo ulje

1 veća glavica luka

svježi peršin

1 kg očišćene sipe

pola šalice pelata

riblji temeljac (oko 0,4 l)

1/2 kg riže

2 dcl bijelog vina

sol

papar

Priprema:

Na zagrijano maslinovo ulje dodajte narezani luk i peršin, koji zajedno pirjate.

Kada su luk i peršin omekšali, dodajte sipu nasjeckanu na kockice.

Kada je sipa već mekana, ubacite pelate i malo ribljeg temeljca.

Potom dodajte rižu, koju ćete stalno podlijevati ribljim temeljcem kako rižoto u konačnici ne bi bio suh.

Nakon 10ak minuta dodajte bijelo vino i kuhajte još 10ak minuta.

Na kraju dodajte soli i papra po želji.

Ako želite pospite ribancem ili Grana Padano listićima.

Uživajte u divnom mirisu i okus, a na crnilo na zubima ne obraćajte previše pozornosti.

Vaša reakcija na temu