Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT DANA: Brzinska pita od tikvica sa sirom i šunkom

RECEPT DANA: Brzinska pita od tikvica sa sirom i šunkom

Može i s pancetom

Tikvice su odlične za pripremu na tisuću načina, a danas vam donosimo izuzetno jednostavan recept za finu pitu od tikvica sa sirom i šunkom. Ako želite, umjesto šunke možete staviti pancetu, piše Glas Istre.

Sastojci:

4 tikvice

150 g šunke

200 g sira (gauda)

4 jaja

4 režnja češnjaka

8 žlica brašna

1 prašak za pecivo

sol

Priprema:

Tikvice naribajte i posolite i pustite ih 15-ak minuta da puste vodu.

Šunku narežite na trakice, a sir naribajte na grubo.

U veću zdjelu razbijte 4 jaja, dodajte malo soli, 3 nasjeckana režnja češnjaka. Dobro promiješajte pa dodajte 10 žlica brašna uz stalno miješanje, i na kraju dodajte jednu vrećicu praška za pecivo.

Tikvice ocijedite pa ubacite u posudu s tijestom, dodajte pola količine sira, promiješajte i ulijte u kalup.

Kad ste rasporedili smjesu, po vrhu rasporedite šunku i pospite ostatkom sira.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko pola sata.

Vaša reakcija na temu