Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Dijetalni čokoladni kolač

RECEPT Dijetalni čokoladni kolač

Kriška ima oko 200 kalorija

Čokoladna torta mnogima je omiljeni desert, no ovakva slastica često je vrlo teška, zasitna i prepuna šećera i praznih kalorija. Želite li isprobati ekspresnu 'light' verziju popularne slastice, napravite dijetalni čokoladni kolač.

Sastojci

1. skupina sastojaka:

- 3/4 šalice brašna

- 1 šalica šećera (bolje smeđeg ili kokosovog)

- 2 pune velike žlice kakaa u prahu (gorkog)

- 1 mala žličica soli

- 1 mala žličica prašak za peciva

- 3/4 male žličice sode bikarbone.

2. skupina sastojaka:

- 1 veliko jaje

- 1/2 šalice mlijeka

- 2 žlice ulja

- 1 žličica ekstrakta vanilije

- 1/2 šalice vode.

Priprema

1. Uzmite jednu šalicu veličine po želji i neka vam ona bude mjerica za sve sastojke, osim za one koji se mjere u žlicama. U zdjelu za miksanje stavite prvu skupinu sastojaka (brašno, šećer, kakao, sol, prašak za peciva i sodu bikarbonu), piše Zadovoljna

2. U posebnoj posudi izmiješajte sastojke iz druge skupine, dodajte ih prvima te sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu i glatku smjesu.

3. Zagrijte pola šalice vode i kada zakuha dodajte je u smjesu te sve dobro izmiješajte.

4. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, smjesu izlijte u kalup te pecite oko 30 do 40 minuta.

Kolač narežite na 12 kriški kada se ohladi i poslužite. Svaka kriška ima oko 200 kalorija pa tako možete lakše kontolirati unos kalorija.

Vaša reakcija na temu