Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Domaća marmelada od mandarina

RECEPT Domaća marmelada od mandarina

Slatka, mirisna i neodoljiva

Stiže nam sezona mandarina, a s njom i idealno vrijeme za pripremu slatke zimnice. Najbolji način za uživanje u tom ukusnom jesenskom voću je upravo priprema marmelada.

Marmeladu od mandarina možeš koristiti na razne načine; možeš dodati žlicu džema u jutarnje pahuljice, jogurt, kolače ili u preljev za salatu. Možeš je koristiti i kao nadjev za palačinke ili krafne, piše Miss Gastro.

Potrebno vam je:

2 kg mandarina

5 šalica šećera

6 šalica vode

3 žlice soka od limuna

Priprema:

Oguli i očisti mandarine te ih podijeli u dvije skupine.

Odstrani bijele dijelove i sve niti s kožice te svaki dio prereži na pola. Očisti koštice.

Uzmi gazu te u nju stavi koštice i kožicu.

U veliku posudu stavi vodu, zagrij ju te dodaj mandarine, šećer, limunov sok i gazu u kojoj se nalaze koštice i korica.

Miješaj dok se šećer ne otopi.

Pojačaj plamen dok sve ne proključa. Smanji plamen i na laganoj vatri kuhaj otprilike sat vremena, bez poklopca. Ponekad lagano promiješaj.

Ugasi plamen i ostavi marmeladu 10 minuta da se hladi. Izvadi gazu s košticama i koricom van.

U staklenke izlij smjesu, pričekaj da se ohladi pa dobro zatvori.

Vaša reakcija na temu