Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RECEPT Domaća Nutella

RECEPT Domaća Nutella

Mnogima najdraži namaz ima i zdraviju varijantu

Najpoznatiji i svima najdraži namaz od čokolade i lješnjaka, Nutella, ideja je talijanskog slastičara Pietra FerreraIndex donosi recept kako da ju napravite doma, za manje od pola sata i još k tome zdraviju verziju od kupovne. 

Sastojci

300 g lješnjaka

2 žlice kokosovog ulja, rastopljenog

4 žlice javorovog sirupa ili nekog drugog prirodnog sladila

4 žlice nezaslađenog kakaa

120 ml zobenog ili nekog drugog biljnog mlijeka

prstohvat soli

Priprema

Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i na njega dodajte lješnjake. Stavite u pećnicu na 15 minuta. 

Vruće lješnjake stavite u kuhinjsku krpu pa ih rukama protrljajte da im skinete ljusku. Bitno je skinuti što više ljuske jer ona daje gorak okus. 

Tople lješnjake prebacite u blender i blendajte u intervalima dok ne dobijete glatki namaz.

Na laganoj vatri rastopite kokosovo ulje pa pomiješajte s javorovim sirupom, kakaom, mlijekom i soli. Dodajte u blender i kratko blendajte. Ako želite malo rjeđi namaz dodajte još 2 žlice mlijeka.

Dobiveni namaz prebacite u staklenku i čuvajte u hladnjaku. 

Vaša reakcija na temu