Najbolja pašteta bez sumnje je ona domaća jer ne samo da znate kakvo je (fino!) meso u njoj, nego je lako možete prilagoditi vlastitome ili ukusu svoje obitelji.
Domaća pašteta od pilećih prsa aromatizirana je kaparima, maslinama i mediteranskim travama, a lako joj možete dodati i malo senfa ili čak majoneze ili prilagoditi omjere vlastitom guštu.
Trebat će vam tek 20 minuta da je napravite - a ako radite s već kuhanom piletinom - bit će gotova za jedva 5 minuta. Paštetu čuvajte u hermetički zatvorenoj staklenci u hladnjaku do tri dana, piše punkufer.
Domaća pašteta od pilećih prsa - sastojci:
300 g pilećih prsa
1 mladi luk, nasjeckan
1 žlica kapara
1 žlica peršina
10 zelenih maslina, bez koštica
ekstra djevičansko maslinovo ulje, po potrebi
2 čajne žličice soka od limuna
sol
papar
Po želji
1 žlica senfa
1/2 žlice kadulje
1/2 žlice majčine dušice
1 čajna žličica naribane limunove korice
Domaća pašteta od pilećih prsa - priprema:
Pileća prsa skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi. Narežite ih na sitnije komade.
Sve sastojke osim ulja, kapara i začinskog bilja ubacite u blender i blendajte dok ne dobijete glatku u jednoličnu smjesu. Dodajte malo ulja i kratko izblednajte. Umiješajte kapare i začinsko bilje rukom, dobro promiješajte i prebacite paštetu u staklenku s hermetičkim poklopcem.