Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Domaći churrosi

RECEPT Domaći churrosi

Savršenstvo okusa i mirisa

Fini hrskavi churros, poznati i kao španjolski uštipci, poslužuju se s finim čokoladnim umakom, te su pravo savršenstvo okusa i mirisa. Najbolji kad su posluženi uz čokoladni umak, a bit će izvrsni i uz Dulce de leche kremu, piše Recepttura.

Sastojci

250 ml vode

100 g maslaca, možete koristiti Mantequilla de Soria maslac iz Španjolske

40 g šećera

malo soli

200 g glatkog brašna

2 jaja

ulje za prženje

Za uvaljavanje:

60 g šećera

5 g cimeta

Čokoladni umak:

200 ml slatkog vrhnja

200 g čokolade za kuhanje

5 g cimeta

Upute:

U posudu na štednjaku sipati vodu, te dodati maslac narezan na kockice.

Ubaciti i šećer i sol te zagrijavati do vrenja da se maslac otopi.

Maknuti posudu sa strane pa unutra dodati brašno.

Sve miješati dugo da se smjesa dobro poveže.

Dodati jedno jaje u smjesu i mikserom ga umutiti u smjesu.

Zatim dodati drugo jaje i opet ga mikserom spojiti sa smjesom.

Smjesu ostaviti 15-ak minuta da se prohladi.

Prohlađeno tijesto prebaciti u vrećicu za ukrašavanje na koju je postavljen širi zvjezdasti nastavak.

U tanjuru pomiješati šećer i cimet.

U širu posudu na štednjaku sipati ulje i zagrijati ga na 180 stupnjeva Celzijusa.

Istisnuti iz vrećice oko 10 centimetara smjese, a onda nožićem odrezati smjesu.

Pržiti churrose da dobiju zlatno-žutu boju, pa kad su gotovi staviti ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće.

Gotove churrose uvaljati u smjesu šećera i cimeta.

Čokoladu za kuhanje narezati na manje komadiće.

Na štednjaku zagrijati slatko vrhnje do vrenja, maknuti sa strane te ubaciti narezanu čokoladu i cimet.

Sve dobro izmiješati i poslužiti uz churrose dok su još top

Vaša reakcija na temu