Fini hrskavi churros, poznati i kao španjolski uštipci, poslužuju se s finim čokoladnim umakom, te su pravo savršenstvo okusa i mirisa. Najbolji kad su posluženi uz čokoladni umak, a bit će izvrsni i uz Dulce de leche kremu, piše Recepttura.
Sastojci
250 ml vode
100 g maslaca, možete koristiti Mantequilla de Soria maslac iz Španjolske
40 g šećera
malo soli
200 g glatkog brašna
2 jaja
ulje za prženje
Za uvaljavanje:
60 g šećera
5 g cimeta
Čokoladni umak:
200 ml slatkog vrhnja
200 g čokolade za kuhanje
5 g cimeta
Upute:
U posudu na štednjaku sipati vodu, te dodati maslac narezan na kockice.
Ubaciti i šećer i sol te zagrijavati do vrenja da se maslac otopi.
Maknuti posudu sa strane pa unutra dodati brašno.
Sve miješati dugo da se smjesa dobro poveže.
Dodati jedno jaje u smjesu i mikserom ga umutiti u smjesu.
Zatim dodati drugo jaje i opet ga mikserom spojiti sa smjesom.
Smjesu ostaviti 15-ak minuta da se prohladi.
Prohlađeno tijesto prebaciti u vrećicu za ukrašavanje na koju je postavljen širi zvjezdasti nastavak.
U tanjuru pomiješati šećer i cimet.
U širu posudu na štednjaku sipati ulje i zagrijati ga na 180 stupnjeva Celzijusa.
Istisnuti iz vrećice oko 10 centimetara smjese, a onda nožićem odrezati smjesu.
Pržiti churrose da dobiju zlatno-žutu boju, pa kad su gotovi staviti ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
Gotove churrose uvaljati u smjesu šećera i cimeta.
Čokoladu za kuhanje narezati na manje komadiće.
Na štednjaku zagrijati slatko vrhnje do vrenja, maknuti sa strane te ubaciti narezanu čokoladu i cimet.
Sve dobro izmiješati i poslužiti uz churrose dok su još top