Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Domaći čokoladni namaz

RECEPT Domaći čokoladni namaz

Nareži svježi kruh, ispeci palačinke ili vafle i uživaj

Čokoladni namaz bit će ti još draži kad ga napraviš sam/sama Uživat ćeš bez grižnje savjesti zbog sigurnosti u kvalitetu svih sastojaka.

Ako spadaš u skupinu onih koji jutro započinju slatkim, onda je ovaj recept idealan za tebe. Većinu sastojaka vjerojatno imaš u hladnjaku ili smočnici, a kondenzirano mlijeko može se kupiti gotovo u svakoj većoj trgovini. Nareži svježi kruh, ispeci palačinke ili vafle i uživaj, piše Miss Gastro.

Sastojci: 

- 150 g oljuštenih lješnjaka

- 100 g tamne čokolade

- 1 žlica kakaa 

- 300 ml kondenziranog mlijeka 

- ½ žličice ekstrakta vanilije 

- 2 žlice mlijeka 

- prstohvat soli.

Priprema: 

Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva. Obloži lim papirom za pečenje, rasporedi lješnjake i peci ih osam do deset minuta. Obavezno ih protresi jednom tijekom pečenja. 

Kad poprime zlatnu boju, premjesti ih u multipraktik i usitni ih. Ugasi uređaj tek kada poprime konzistenciju sličnu maslacu od kikirikija. 

Rastopi čokoladu na laganoj vatri, ulij kondenzirano mlijeko i dobro promiješaj. 

Čokoladu, kakao, ekstrakt vanilije, sol i lješnjake stavi u multipraktik. Kad se svi sastojci sjedine, dodaj mlijeko kako namaz ne bi bio pregust. Izmiksaj, probaj i dodaj još mlijeka po potrebi.

Ovo čokoladno zadovoljstvo možeš držati u staklenkama na sobnoj temperaturi četiri, a u hladnjaku do 30 dana.

Vaša reakcija na temu