Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Renee Olmsted from Pixabay RECEPT Domaći kruh gotov u pola sata

RECEPT Domaći kruh gotov u pola sata

Mirisan zalogaj

Tajna irskog kruha krije se u sodi bikarboni, a na stol donosi tople, mirisne zalogaje svježe pečenog tijesta...

Ne zahtijeva dizanje i jednostavan je za pripremu. Najviše vremena oduzet će ti pečenje, a za to vrijeme ionako se možeš baciti na pripremu jela uz koje ćeš ovaj kruh poslužiti. Irci ga najčešće poslužuju uz guste gulaše, piše Miss Gastro.

Mekan i spužvast, ovaj kruh pravo je otkriće za one koji ne vole kupovni kruh, a nemaju vremena baš svakog dana klasičnom metodom pripremati domaći. Ovaj kruh meke je i zbijene teksture, a korica je tek lagano hrskava. Mekan je i idealan za skupljanje umaka, sendviče i slatke doručke.

Kruhu kojem u dizanju pomaže soda bikarbona možeš dodati i grožđice ili komadiće čokolade pa ga pretvoriti u slatku pogaču ili naprosto uživati u kombinaciji jednostavnih sastojaka.

Sastojci

brašno 500 g

sol 1 žličica

soda bikarbona 1 žličica

mlijeko 350 ml

sok od limuna 2 žlica

Postupak

Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva. 

Pomiješajte mlijeko i limunov sok i pusti da stoji oko 5 minuta.

Pomiješaj brašno, sol i sodu bikarbonu, a zatim polako dodaj mješavinu mlijeka i limuna. Nemoj dodati sve odjednom, količina tekućine ovisi i o brašnu koje koristiš. Trebaš dobiti ljepljivu kuglu tijesta.

Zamijesi glatko tijesto. Po potrebi dodaj brašna.

Tijesto prebaci u posudu za pečenje. Peci oko 20-30 minuta , dok kruh ne poprimi zlaćanu boju.

Vaša reakcija na temu