Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com RECEPT Domaći kruh kao iz pekare

RECEPT Domaći kruh kao iz pekare

Savršenog je izgleda i mekoće

Ovaj domaći kruh izgleda točno kao onaj iz pekare. Svi znamo kakav mu je izgled i okus, pa kad ga se zaželite možete ga napraviti kod kuće. Savršenog je izgleda i mekoće, a bit će izvrstan uz razna jela, te brojne namaze, piše Recepttura.

Sastojci

1 kg glatkog brašna

14 g suhog kvasca

20 g šećera

12 g soli

100 ml ulja

600 ml vode

50 g glatkog brašna za razvaljavanje i posipanje

10 ml ulja

Upute:

U širu posudu ili u posudu od miksera uliti vodu i ulje.

U zasebnoj posudi pomiješati suhe sastojke – brašno, kvasac, šećer i sol.

Početi miksati i u mješavinu vode i ulja po malo u više puta dodavati suhe sastojke da se potroši cijela količina.

Miksanje treba trajati sveukupno 10-ak minuta.

Na pobrašnjenu podlogu istresti dobivenu smjesu za kruh, pa je premijesiti i oblikovati u kuglu.

Sipati ulje u posudu u kojoj će se dizati kruh, prebaciti smjesu pa je okrenuti da se cijela kugla umoči u ulje.

Posudu prekriti prozirnom folijom ili čistom krpom, i ostaviti na toplom sat vremena da se diže.

Bitno je da smjesa udvostruči volumen.

Nakon sat vremena istresti smjesu na pobrašnjenu podlogu, pa kratko premijesiti i podijeliti na dva jednaka dijela.

Opet pobrašniti podlogu, pa na njoj prvo prstima, a zatim oklagijom razvaljati prvu polovicu na oko 1 centimetar debljine.

Zatim prstima rolati tijesto kao roladu.

Zamotano tijesto prebaciti u protvan od pećnice na koji ste stavili papir za pečenje.

Na isti način napraviti i drugu štrucu.

Ostaviti pokriveno čistom krpom da se diže sat vremena.

Tada s oštrim nožem napraviti crte i posipati s brašnom.

Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva i na dno staviti posudu s uzavrelom vodom.

Ubaciti kruh i peći na 200 stupnjeva 35 minuta.

Vaša reakcija na temu