Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com RECEPT Domaći kukuruzni kruh

RECEPT Domaći kukuruzni kruh

Dobar tek

Recepti.hr donose upute za domaći kukuruzni kruh.

Sastojci:

200 g kukuruznog brašna

200 g oštrog brašna

200 g glatkog brašna

20 g (pola kockice) kvasca

1 žličica šećera

2 žličice soli

1 žutanjak

350 ml vode

100 ml mlijeka

50 ml maslinovog ulja

Priprema:

U kukuruzno brašno umiješati sol i popariti sa vodom te sve dobro izmiješati i ostaviti da se ohladi, kvasac razmutiti u mlakom mlijeku sa šećerom i ostaviti da se stvori pjenica. 

U brašno dodati sve sastojke redom i pjenicu od kvasca pa zamijesiti tijesto, dodati po potrebi nekoliko žlica pšeničnog brašna ako je tijesto prerijetko, ali nek ostane mekano i pomalo ljepljivo, posipati brašnom i pokriveno ostaviti da tijesto udvostruči volumen, promijesiti i staviti u kalup, te ostaviti da tijesto još jednom naraste. 

Prije stavljanja u pećnicu zarezati tijesto do polovice dubine na nekoliko mjesta. 

Peći na 170°C pokriveno folijom oko 1 sat, te otkriveno još otprilike 30 minuta.

Kruh izvaditi i sa svih strana premazati uljem, umotati u vlažnu krpu i ostaviti kratko da korica malo omekša ostaviti da se do kraja ohladi pa tek onda rezati (ako izdržite).

Vaša reakcija na temu